Veldeman Group legt laatste hand aan transformatieplan om toekomstgericht te verstevigen

De rechtbank in Antwerpen heeft aan Veldeman Bedding te Oudsbergen (Limburg) voorlopige opschorting verleend, zo meldde Wonen360 woensdag 15 maart. Veldeman Group wenst hier graag meer concrete informatie over te geven. "Het gaat om de zogeheten GRP I-procedure met als doelstelling om een reeds onderhandeld minnelijk akkoord te bevestigen en onze bedrijvengroep verder operationeel en financieel te versterken", laat een woordvoerster weten.


Een van de 300 winkels van Maison de la Literie.

In een statement meldt het bedrijf het volgende:
'Veldeman Group, met hoofdzetel in Oudsbergen en bekend in Nederland en België, legt de laatste hand aan een transformatieplan om de groep toekomstgericht te verstevigen en financieel gezond te laten opereren. Om in alle rust aan dit plan te werken, is het bedrijf momenteel een GRP-procedure gestart, wel te verstaan in zijn mildste vorm: GRP I. Deze procedure heeft slechts als doelstelling om een reeds onderhandeld minnelijk akkoord te bevestigen en de bedrijvengroep verder te versterken. De GRP I-procedure heeft tevens geen gevolgen voor hun dagelijkse werking en de klanten en leveranciers zullen hiervan geen last ondervinden. Leveranciers en andere schuldeisers zullen ook tijdens deze procedure steeds vergoed blijven worden.

De groep nam recentelijk 300 Franse winkels over.  Daarvoor was het al lange tijd stille partner, maar in oktober 2023 vorig jaar droeg oprichter Pierre Elmalek de merken Maison de la Literie, L’Univers du Sommeil en Tousalon over aan zijn historische partner Veldeman Group. De volledige controle over deze franchise-organisaties in combinatie met hun 2 Franse productiesites verstevigt Veldeman’s positie op de Franse markt.

Veldeman Group is ervan overtuigd dat een dergelijk geïntegreerd model, van fabrikant tot eindverdeler, zinvol is, zowel voor de toekomst van de groep als voor de toekomst van deze Franse merken. Deze overname past dan ook in het breder transformatieplan.

Bij Veldeman Group kunnen ze ons vertellen dat hun orderportefeuille mooi gevuld is. Ze zijn zich ervan bewust dat er onrust heerst hierover in de markt, maar ze kunnen ons bevestigen dat ze rotsvast overtuigd zijn van een voorspoedige toekomst, dankzij een structurele en financiële versterking van de Veldeman Group. Meer concreet nieuws over dit transformatieplan kunnen we u brengen in april, laat het bedrijf weten.'

Veldeman Group
Industrieweg-Noord 1155
BE-3660 Oudsbergen
+32(0)89 36 66 60
info@veldeman.com 
www.veldeman.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.