Interview met Claudia Muller van Licht Zeeland:

"Een stylist kan een bank nog zo mooi wegzetten, zonder goed licht komt hij niet tot z'n recht"

Claudia Muller weet alles van licht. De onderneemster heeft in Kapelle een nieuwe showroom betrokken waar zowel dag- als kunstlichtproducten zijn te zien. Sterk in opmars zijn dakserres, die zolders omtoveren tot prachtige leefruimtes. Met Licht Zeeland timmert de Zeeuwse flink aan de weg. Op 25 maart houdt ze open huis.


Claudia Muller in de showroom in Kapelle, waar onder meer een slaapkamer met dakserre is te zien.

Claudia Muller begon haar carrière in de aannemerij en retail. In de bouw moest alles snel en was er weinig aandacht voor details, want daar was simpelweg geen tijd voor in het bouwproces. Tijd voor een nieuwe stap, vanaf 2015 richtte ze zich onder de vlag van 'Van huis uit' op het adviseren van (dag)lichttoepassingen. De daglichttak daarvan groeide buiten verwachting snel en de meeste vraag was naar een totaalproduct inclusief gecertificeerde montage. In 2019 was het daarom tijd voor een volgende stap en samen met Jeffry van Dierendonck werd Daglicht Zeeland ingeschreven bij de KvK. Claudia is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en Jeffry is buiten te vinden en werkt deels mee in de montage, voert meetwerk uit en stuurt de monteurs aan.

De naam 'Van huis uit' paste op een gegeven moment niet meer bij waar het bedrijf stond en met de verhuizing naar een nieuw en professioneel onderkomen in Kapelle was het ook tijd voor een nieuwe naam en huisstijl. Het nieuwe totaalconcept heet Licht Zeeland, waaronder dus Daglicht Zeeland, Thuislicht Zeeland en Projectlicht Zeeland vallen.

Benadering vanuit interieur en klantwens
Het bedrijf heeft zes mensen in loondienst en daarnaast een aantal vaste ZZP'ers die op wekelijkse basis allerlei werken uitvoeren.
"Het verschil tussen de benadering van Daglicht Zeeland en de aannemer is dat wij de gewenste verbouwing veel meer benaderen vanuit het interieur en de klantwens. Wat wil je gaan doen op de zolder? Hoe wordt de ruimte ingericht en gebruikt? Wordt het een chillruimte, een slaapkamer of thuiswerkplek? Voor alle toepassingen is een andere lichtbehoefte. Dat geldt ook voor kunstlicht. Vaak worden we geconfronteerd met klanten die bijvoorbeeld al een aanbouw hebben laten plaatsen en er nu achter komen dat het heel donker is in de kamer. We kijken dan naar de beste oplossingen binnen de constructieve mogelijkheden en naar wat past binnen het budget van de klant. En ook hierin werken we graag samen met de aannemers uit de regio. Wij weten precies wat er te koop is binnen ons vakgebied en hebben echt de tijd om met klant in gesprek te gaan om hun wensen helemaal te kunnen finetunen.  

Het mooiste bij een nieuwbouwwoning of verbouwing is natuurlijk als we al meegenomen worden in de beginfase. Dan kunnen we een plan op maat maken", aldus Claudia.


Zolder omgetoverd tot badkamer dankzij een dakserre van LUXboX.

Ruimtewinner
Met LUXboX heeft Daglicht Zeeland een ruimtewinner op zolder in huis die sinds corona aan een sterke opmars bezig is. "Tijdens COVID-19 was er geen aannemer te vinden die tijd had terwijl je met een aanbouw al gauw een ton verder bent.
In veel woningen is de zolder een onbenutte ruimte. Met het plaatsen van een LUXboX dakserre, binnen acht weken geleverd, realiseer je in een dag een prachtige leefruimte. We werken daarbij heel prettig samen met LUXboX, waarmee we deze sfeerbeleving hebben uitgedacht. Je kunt zo'n dakserre overal toepassen als de ruimte daarvoor geschikt is. Dus ook voor het creëren van slaap- en badkamers. Het is een prefab product dat in Ede wordt gemaakt", legt Claudia uit.


De showroom is nog niet helemaal klaar, maar de meeste lampen hangen en staan er al.

Interieurbeleving
Met Daglicht Zeeland, Thuislicht Zeeland en Projectlicht Zeeland richt Licht Zeeland zich vooral op interieurbeleving. In de nieuwe, 300 m2 grote showroom kunnen particulieren en zakelijke klanten inspiratie opdoen. Te zien zijn verschillende toegepaste dakserres, al dan niet voorzien van raamdecoratie, insectenhorren en zelfs zonwering en shutters. Ook een solarkapel, waarbij zonnepanelen geïntegreerd zijn in de dakserre, is in Kapelle te zien.

"Mijn roots liggen in het bouwkundige deel, dat ben ik altijd leuk blijven vinden. Ik probeer een klant altijd zo goed mogelijk te wijzen op de mogelijkheden van zowel dag- als kunstlicht. Een styliste is creatief bezig, wij kijken ook altijd naar hoe we het gaan maken. De plaatsing van een LUXboX zorgt altijd voor een verrassend effect. Je krijgt gelijk een andere woning. Je ziet vaak in gezinnen met tieners dat de ouders op een gegeven moment naar de zolder verhuizen omdat ze behoefte hebben aan meer privacy. Met ons bedrijf Licht Zeeland zorgen we voor ruimte en licht. Zelfs het bloemetjesbehang achter het bed kunnen we regelen. Kortom, we kunnen een complete zolder geheel naar wens aanpassen", aldus Claudia.

Haar bedrijf plaatst alle daglichtproducten volgens het Dakvenstermeesters Montagekeurmerk, en is daarmee volledig klaar voor de invoering van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging per 1 januari 2024.

Zakelijke klanten
Tot voor kort had Licht Zeeland vooral particuliere klanten, maar tegenwoordig wordt steeds meer de samenwerking gezocht met aannemers, VVE’s, architecten en stylisten, die consumenten doorverwijzen naar Kapelle. "Een bouwer heeft daar geen tijd voor, wij zetten bijvoorbeeld alle lichtpunten in een bouwtekening zodat de particuliere klant tevreden is en de aannemer door kan met de bouw. We voeren ook steeds meer kleinschalige verlichtingsprojecten uit, zoals bij een statig notariskantoor en een lunchroom in een oude schuur.
Een goed lichtplan houdt in dat alle lichtpunten op de meest logische plekken zitten, dat als je een ruimte binnenkomt ze op de juiste manier aangaan. Dimmen en smart home toepassingen is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Dat moet je goed vooraf managen. Boven een tafel bijvoorbeeld kun je alle mogelijke lampen ophangen, maar als je er naast eet ook op werkt met je laptop of er met de club een potje bridge speelt, dan gaat het om een zorgvuldige keuze die naast mooi ook functioneel moet zijn. Daarom vraag ik altijd door naar de inhoud. Een mooi en goed lichtplan is de kers op de taart van een interieur. Een stylist kan nog zo goed zijn best doen met het plaatsen van een bank, maar als het licht niet deugt komt deze niet goed tot z'n recht", weet Claudia, die onder meer de verlichtingsmerken Secto Design, Umage, It's about Romi, Belid en Lodes in huis heeft. Meer informatie:
Licht Zeeland
Kloosterweg 2A
4421 PV Kapelle
info@lichtzeeland.nl
www.lichtzeeland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.