Eerste servieslijn in keramiek van Marie Michielssen

La Mère — de eerste servieslijn in keramiek van Marie Michielssen, is een ode aan de (groot) moederfiguur en aan de vrouw in het algemeen. "Door het samen eten te omarmen als een moment dat mensen verbindt,  weerspiegelt de collectie de vaak intuïtieve rollen die vrouwen door de generaties heen in het gezinsleven hebben vervuld", begint Serax haar persbericht.

Marie Michielssen ontwerpt al meer dan 25 jaar voor Serax. Ze heeft talloze objecten gecreëerd die geïnspireerd zijn op en bedoeld zijn voor het dagelijks leven. Haar ontwerpen zijn functioneel maar esthetisch tegelijk dankzij haar  ambachtelijke aanpak en haar keuze van soulvolle materialen.Qua vorm is La Mère een collectie geworden die het verleden met het heden verbindt: het servies oogt een tikkeltje nostalgisch maar is in veel opzichten vernieuwend. De collectie toont het vakmanschap waarmee elk stuk gemaakt wordt. De vormen zijn onregelmatig en tonen duidelijk hoe elk stuk met de hand geboetseerd wordt. Ondanks het artisanale aspect oogt het servies heel verfijnd.

Alle stukken in steengoed worden afgewerkt met een glazuur in gebroken wit of een warm donkerbruin, bijna zwart; kleuren die ze al eerder toepaste op haar keramieken vaasjes. Als derde, contrasterende kleur koos ze voor een krachtig Venetiaans rood. Ze koos die kleuren ook bewust om een mix & match te creëren van wit met donkerbruin of rood met donkerbruin.

De collectie is grotendeels verticaal bedacht: door bordjes en (omgekeerde) kommetjes tot één element te boetseren ontstaan er nieuwe vormen die letterlijk de presentatie van gerechten naar een hoger niveau tillen. Marie houdt ervan om een tafel feestelijk aan te kleden. Milieux de table en vazen mochten daarom niet ontbreken in haar collectie en geven extra cachet aan de tafelschikking.

Als aanvulling op het La Mère servies ontwierp Marie 5 basisbestekken. Vork, lepel, soeplepel, mes en koffielepeltje in roestvrij staal werden bewust strak gehouden om het speelse van het servies in balans te brengen. Het resultaat zijn 4 vormen die zich onderscheiden van klassieke  bestekken doordat soeplepel, vork en mes perfect oplijnen wat ze iets zwierigs en organisch geeft.

Meer informatie:
Serax
www.serax.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.