Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Staking Forbo-Novilon tien dagen langer!

"Productie daalt met 1,2 miljoen m2 vloer, dat zijn zo'n 165 voetbalvelden of 10.000 huizen"

De werknemers van Forbo-Novilon in Coevorden staken tien dagen langer. Zij verlengen hun staking, die morgenochtend om 6.00 uur zou aflopen, tot en met zondag 19 maart. Janwillem Compaijen, bestuurder FNV Procesindustrie in een persbericht: "Dit gaat het bedrijf heel erg treffen. De productie, de logistiek; alles gaat plat, er gaat niets meer de deur uit", stelt hij vast.

1,2 miljoen vierkante meter minder
Volgens Compaijen produceert het bedrijf door de langere staking 1,2 miljoen vierkante meter minder vloer, dat zijn zo'n 165 voetbalvelden of 10.000 huizen.

Directie beweegt nul komma nul
Compaijen: ‘De directie van Forbo beweegt nul komma nul onze kant op. Dan moeten de productie en levering van het bedrijf ook maar naar nul komma nul. De enige manier waarop Forbo de mensen weer aan het werk krijgt, is door tegemoet te komen aan hun eisen.’

Medewerkers willen 14,3% erbij
Die eisen zijn: een cao van een jaar (per 1 januari) waarin de salarissen per 1 januari omhooggaan met 14,3%, het voortaan meestijgen van de lonen met de inflatie en een eenmalige compensatie voor het voor veel werknemers financieel zware jaar 2022.

Ook bevallingsverlof aanvullen 
Verder moet het bedrijf het adoptie- en bevallingsverlof aanvullen tot 100% (wettelijk is dit 70%). Forbo-Novilon wil niet verder gaan dan 6,5% loonsverhoging.

350 werknemers
Forbo-Novilon produceert hoogwaardige duurzame vloerbedekkingen voor de projecten- en consumentenmarkt. Er werken 350 mensen.

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo.com

Publicatiedatum: