Wouter Broers komt tijdens jubileumjaar van Earthware met nieuws:

"Prijsverlagingen zijn weer mogelijk en we zijn gestart met nieuwe productgroep"

Het jaar 2023 is een bijzonder jaar voor Earthware. Het interieurbedrijf viert namelijk haar 5-jarige jubileum. In het eerste lustrum hebben oprichters Nanci en Wouter Broers al veel meegemaakt. Toch is Earthware goed door de turbulente tijd heen gekomen en heeft de organisatie zich flink ontwikkeld.


Wouter Broers, mede-eigenaar van Earthware, in de showroom.

Flinke prijsverlagingen
Zo hebben Wouter en zijn zus Nanci onder andere de containertarieven zien exploderen in de eerste jaren. "We waren genoodzaakt om prijzen te verhogen, maar het deed mij eerlijk gezegd erg veel pijn. Maar je moest wel, anders gingen we er zelf aan onderdoor." Uiteraard was Earthware niet de enige die met deze problemen kampte. Een groot gedeelte van de branche heeft prijsverhogingen door moeten voeren.

Inmiddels is het tij gekeerd. "Ik had nooit gedacht dat de prijzen in een jaar tijd weer tien keer goedkoper zouden worden." Waar vorig jaar nog 15.000 dollar werd betaald voor een container, ligt de prijs voor een container vandaag de dag rond zo'n 1.500 dollar. Vandaar dat Earthware haar klanten weer tegemoet kan komen. "Ik ben erg blij dat we de prijzen van veel producten weer hebben kunnen verlagen. Voor sommige producten gaat het zelfs om ruim 30%." Als voorbeeld geeft Wouter een grote rotanlamp Max XL van 100 cm diameter, die veel ruimte van een container in beslag neemt. De prijs hiervan is van € 248 verlaagd naar € 174 en bijvoorbeeld onze rotan lamp Yara is verlaagd van €53 naar € 35.


De lampen Max XL en Yara.

Start verkoop meubelen
Tevens zijn ze bij Earthware druk bezig geweest om het assortiment uit te breiden. Zo zijn ze begonnen met het aanbieden van meubelen. Voorheen bestond het assortiment voornamelijk uit woonaccessoires, verlichting en wat kleinmeubelen. "We willen het complete plaatje aan kunnen bieden", legt Wouter uit. "Al het meubilair is gemaakt van massiefhout, zoals Acacia- of mangohout." In totaal biedt het bedrijf uit Culemborg ruim 1200 producten aan.

Deze toevoeging aan het assortiment brengt volgens Wouter nieuwe kansen met zich mee. "Hierdoor worden we interessanter voor grotere winkels, die ruimte hebben om meerdere meubelen te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan zaken op een woonboulevard." Langdurige partnerschappen
Niet alleen aan de verkoopkant zet Earthware zich volop in, ook aan de productiezijde wordt de nodige moeite voor gedaan. "We hebben erg nauw contact met de producenten in Azië. Daarom bezoeken we de werkplaatsen zelf, zodat je weet wat er speelt en hoe de werkomstandigheden zijn." Earthware werkt om deze reden bij voorkeur niet met tussenpersonen. In de desbetreffende landen heeft het bedrijf mensen in dienst die een vinger om de pols houden. Het kost tijd, geld en energie maar dat is het helemaal waard. Langdurige partnerschappen, dat is waar we naar op zoek zijn", aldus Wouter.

De grens over
In eerste instantie lag de focus op de Nederlandse markt, maar inmiddels zijn de producten van Earthware door heel Europa terug te vinden. "Eind vorig jaar hebben we voor het eerst deelgenomen aan een beurs over de grens. Maison&Objet Paris heeft ervoor gezorgd dat we inmiddels klanten hebben in landen als Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Duitsland en België", vertelt Wouter trots. 

Deze lijn zal de komende jaren doorgetrokken worden. Momenteel zoeken Wouter en Nanci naar geschikte beurzen en worden de opties overwogen. Maar één ding staat vast: Earthware zal ook het komende seizoen weer een leuke vernieuwde collectie presenteren.

Meer informatie:
Earthware
Randweg 8
4104 AC Culemborg
(031) 345-820237
info@earthware.nl
www.earthware.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.