Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Productieploeg van Forbo Flooring staakt door tot komende maandag 06.00 uur

FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen hielden van maandag 6 maart 06.00 uur tot dinsdag 7 maart 06.00 uur een 24-uursstaking bij vloerenbedrijf Forbo Flooring Systems in Assendelft. Hier blijft het niet bij. De productieploeg van Forbo Flooring uit Assendelft heeft vanochtend opnieuw het werk neergelegd. De staking gaat door tot maandagochtend 6 uur.



Yolanda Reus, bestuurder FNV Procesindustrie, zei eerder: "Onze leden wijzen het magere loonbod van Forbo van 6,5% af en de stakingsbereidheid is zeer groot. De financiële nood onder veel medewerkers neemt steeds meer toe en de inflatie blijft onverminderd hoog. De medewerkers bij Forbo willen daarom garanties van hun werkgever dat hun koopkracht behouden blijft. Zij zien hun boodschappen fors duurder worden, maar hun loon stijgt niet direct mee met de inflatie."

De FNV eist een cao voor een jaar (van 1 januari tot en met 31 december 2023). De salarissen moeten daarin met 14,3% omhoog en de lonen moeten voortaan meestijgen als de prijzen in de winkels omhooggaan (automatische prijscompensatie). Bij Forbo Flooring Systems werken zo’n 550 mensen.



Meer informatie:
Forbo Flooring
Industrieweg 12
1566 JP Assendelft
www.forbo.com

Publicatiedatum: