Creatieve co-working concept opent vaste plek in Brussel centrum

Firma, het creatieve co-working concept dat 8 jaar geleden in Vilvoorde startte, opent nu een vaste plek in Brussel centrum. 

De nieuwe firma neemt haar intrek in een 800 m2 industrieel pand in hartje Brussel, waar vroeger het Plasticarium - het museum met de grootste verzameling plastic voorwerpen ter wereld - gehuisvest was. Na een grondige renovatie en verbouwing onder leiding van KEPER architecten, opent firma II vanaf mei 2023 de deuren, maar ter gelegenheid van Collectible opent de firma club op de benedenverdieping vanaf vandaag, donderdag 9 maart, al voor een preview.

firma is het geesteskind van Anne Van Assche, ontwerper, interieurarchitect, curator én ondernemer. In 2015 verbouwde ze het oude industriële kantoor van haar grootvader in Vilvoorde tot firma I - een veelzijdige werkplek waar creatieven kunnen werken en met elkaar in contact kunnen komen. Een jaar later, in 2016, richtte Van Assche cantine op, een cateringbedrijf dat zowel de firma-vestiging als externe events van (h)eerlijke, vegetarische maaltijden met lokale en seizoensgebonden producten voorziet. En van 2019 tot 2022 was firma II als pop-up gevestigd in het voormalige Actiris-gebouw aan het Brusselse Beursplein.

Met de komst van deze vaste vestiging in Brussel centrum richt firma zich nog nadrukkelijker op het uitbouwen van een community voor creatieve ondernemers die meer zoeken dan enkel een plek om te werken.

Werken vanop afstand of telewerken brengt nieuwe uitdagingen in de grootsteden en vele Brusselse cafés en koffiehuizen hebben inmiddels een no-laptop beleid. firma biedt een oplossing en voorziet een gezellig kader, (h)eerlijke koffie en een gezonde maaltijd gecombineerd met de privacy, de service en de professionaliteit van een kantoor. Op regelmatige basis zal firma inzetten op het vormen en versterken van de community aan de hand van de organisatie van lezingen, netwerk brunches of diners, kunst & design expo’s, product lanceringen, afterworks…

Naast flexibele werkplekken, vergaderzalen en gemeenschappelijke ruimtes biedt deze nieuwe firma ook een artist residency. De bovenste verdieping van het gebouw werd omgevormd tot een toevluchtsoord waar leden en gasten zich dag en nacht kunnen terugtrekken om extra te focussen op hun bedrijf of om er net even aan te ontsnappen en in alle rust te ontspannen. Het appartement is vanaf deze zomer beschikbaar voor korte en lange termijn verhuur. 

Meer informatie:
firma II
​locquenghienstraat 35
​1000 brussels
​www.workatfirma.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.