Ciska Jansen van groothandel Only Natural licht noviteiten toe:

"Papieren bomen en Cotton-maché collectie van restmaterialen uit mode-industrie"

Vorige maand hebben duizenden bezoekers allerlei kerstbomen in alle soorten en maten kunnen bewonderen tijdens Christmasworld. Ook Only Natural deed een duit in het zakje en kwam met excentrieke bomen van papier naar Frankfurt.

"Er is veel aandacht voor onze grote bomen geweest op beurs", vertelt mede-eigenaar Ciska Jansen trots. "Ook op het design plein, ontworpen door 2Dezign, waar de boom als eyecatcher veel aandacht heeft getrokken." Hier haalden Rudi Tuinman en Pascal Koeleman alles uit de kast gehaald om er een inspirerende bloemen- en plantendisplay te creëren. Het duo doet dit al meer dan 10 jaar voor Christmasworld en elk jaar is het thema anders. Het thema van dit jaar was ‘Decoration Unlimited’ met het motto ‘Down to Earth’.


Ciska Jansen en George Oud, eigenaren van Only Natural tijdens Christmasworld 2023 in Frankfurt.

Cotton-maché collectie
Maar dat is niet het enige nieuws dat het in 1983 opgerichte Only Natural lanceerde. "Tevens is de Cotton-maché collectie onder de aandacht gebracht. Deze is geproduceerd van restmaterialen uit de mode-industrie." Dit sluit naadloos aan bij de visie van de groothandel. Bij het maken van de handgemaakte producten uit India staat welzijn van mens en milieu centraal. 

Ciska ligt de collectie nader toe: "Katoenresten van fabricage worden gebruikt om pulp van te maken. Deze pulp wordt gebruikt om vervolgens producten van te maken, zoals onze huizen en decoratieartikelen. Deze zijn erg in trek." Only Natural ontwikkelt collecties voor de retailmarkt, maar levert ook producten op bestelling.


Naast Rudi Tuinman en Pascal Koeleman van 2Dezign schitteren de papieren bomen van Only Natural op het design plein.

Uitgebreid assortiment
Only Natural is 40 jaar geleden gestart als 
fairtrade bedrijf  in papierwaren en later uitgebreid met gifts en woonaccessoires. "Naast een inspirerende lijn woonaccessoires en papeterie artikelen produceren wij elk jaar met veel plezier een originele kerstcollectie."
Vandaag de dag bestaat de collectie ongeveer voor de helft uit kerstartikelen en de andere helft uit woonitems en stationery producten.Eerlijke beloning en goede arbeidsomstandigheden
Het bedrijf is ontstaan na een reis naar India op zoek naar mooi papier om gedichten op te drukken. In Nederland bleek een markt voor de handgeschepte papierwaren te zijn en zo is Only Natural begonnen op kleine schaal te importeren. Inmiddels is het productassortiment enorm uitgebreid; van woonaccessoires tot klein meubelen en kerstdecoraties.

"Wij zien toe op een eerlijke beloning voor de werknemers en goede arbeidsomstandigheden. Ons uitgangspunt is dat de kinderen in India naar school gaan en dat er geen kinderuitbuiting plaats vindt in de fabrieken waar wij mee samenwerken", legt Ciska uit. Ze maken geen gebruik van tussenpersonen maar werken rechtstreeks met de producenten van de producten.

Meer informatie:
Only Natural
1432 CM Aalsmeer
Aalsmeerderweg 249G
+31 297366355
info@onlynatural.nl
www.onlynatural.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.