"We gaan niet bij de pakken neer zitten"

Piet Hein Eek neemt na faillissement heft in eigen hand

Verrassend! Piet Hein Eek heeft na een intense week de touwtjes weer volledig in handen van zijn restaurant en hotel, waarvoor hij het faillissement had aangevraagd. Om pragmatische redenen heeft de curator afgezien van een langere voortzettingsperiode om te onderzoeken of er een nieuwe exploitant gevonden kan worden. In plaats daarvan is, zeer verrassend, Eek gevraagd de boedel terug te kopen en zelf tot een nieuwe exploitatie te komen.Een dikke week na het faillissement, is de boedel door een nieuw opgericht bedrijf van Piet Hein Eek teruggekocht. Een deel van het personeel krijgt een nieuwe baan aangeboden en op eigen initiatief heeft Eek in de bepalingen laten opnemen dat hij de vorderingen van leveranciers meeneemt. Hij zal binnenkort contact met ze opnemen.

In plaats van onder de vleugels van de curator een maand de tijd te hebben om de mogelijkheden voor een nieuwe exploitatie te onderzoeken, moet er nu gelijk gepresteerd worden met een veel kleiner team. "We gaan niet bij de pakken neer zitten en hebben besloten het plan, dat de afgelopen week is gegroeid, tot uitvoer te brengen; Piet Hein Eek gaat een maand lang met vrienden en collega’s zelf in de keuken staan en bedienen. Gelukkig blijkt vrijwel iedereen vrolijk positief van het idee te worden en is er volop beweging. Er komen buurtinitiatieven op gang en komende maanden gaat Fresku luistersessies organiseren", aldus Piet Hein Eek. De komende periode gebruiken ze om te kijken hoe we verder gaan.

Op dinsdagen 14 en 28 maart worden er de Dakbar Sunset Sessions door Sebas Reneman en vrienden georganiseerd. Sebas is van Wals-wijn en zorgt bij een hopelijk zichtbaar ondergaande zon zeker voor wijn en eten.

Meer informatie:
Piet Hein Eek
www.pietheineek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.