Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pelgrim zet na 70 jaar en als eerste fabrikant punt achter productie van gaskookplaten en -fornuizen

Het Nederlandse keukenmerk Pelgrim is naar eigen zeggen de eerste speler in de branche die aankondigt volledig te stoppen met de productie en verkoop van gaskookplaten en -fornuizen. Het bedrijf, dat sinds 1952 gasfornuizen op de markt bracht, richt zich met het oog op de energietransitie volledig op elektrische kookplaten.



Het bedrijf richt haar pijlen volledig op elektrische kookplaten, en dan met name de populaire inductiekookplaten uit eigen fabriek. Het gemak, de veiligheid en duurzaamheid zijn de belangrijkste redenen waarom ruim  95% van de mensen bij de aanschaf van een nieuwe kookplaat voor inductie kiest.

De laatste Pelgrim gastoestellen die nog op voorraad zijn bij keukenspeciaalzaken mogen nog worden verkocht. Consumenten met een gastoestel kunnen nog wel bij Pelgrim terecht voor vragen. Op de website van Pelgrim staan ter informatie alleen nog de laatste modellen die mogelijk nog in de winkel te koop zijn.



Het Oer-Hollandse merk Pelgrim werd in 1920 opgericht met de opening van de N.V..emailleerfabriek Neerlandia door de heren J.M.G. Oorsprong en B.J. Pelgrim. Na de vondst van aardgas werden in 1951 de eerste huizen in Nederland op aardgas aangesloten. Een jaar daarna startte Pelgrim met de productie van haar gasfornuizen en later ook gaskachels. In 2022 rolde het laatste Pelgrim gaskookplaat van de band.

Meer informatie:
Pelgrim
Impact 83
6921 RZ Duiven
088 882 1802
www.pelgrim.nl

Publicatiedatum: