14,3% erbij en compensatie voor 'rampjaar'

Vakbond biedt ook Forbo-Novilon laatste kans

Net als hun collega’s bij Forbo Flooring eisen de werknemers van vloerenbedrijf Forbo-Novilon in Coevorden minstens 14,3% meer salaris. Verder moet er een compensatie komen voor het ‘rampjaar 2022’. Als de directie niet akkoord gaat, leggen de mensen het werk neer. Dit staat in een ultimatum van de FNV dat zondag 5 maart afloopt om 18.00 uur.

Janwillem Compaijen, bestuurder FNV Procesindustrie: "De werknemers hebben het eindbod van 6,5% van Forbo-Novilon vierkant afgewezen. Zij lijden onder de hoge inflatie. Daarom moet het loon dit jaar met net zoveel procenten omhoog als de inflatie."

Salarissen moeten meestijgen
De FNV wil in de eenjarige cao vastleggen dat de lonen met 14,3% omhooggaan. Bovendien moeten de salarissen voortaan blijven meestijgen met de prijzen in de winkels.

Financieel zwaar gehad
Compaijen: "Met het afspreken van die automatische prijscompensatie voorkomen we dat we daar later nog weer gedoe over krijgen.’ Hij zegt dat de mensen ook een eenmalige inflatiecompensatie willen voor 2022. ‘Een rampjaar, iedereen heeft het financieel erg zwaar gehad."

Ook een sociale cao
Maar het gaat de werknemers niet alleen om geld. Compaijen: "Zij willen ook een sociale cao. Bij de UWV-uitkering van 70% voor wettelijk verlof in het eerste jaar na adoptie of bevalling bijvoorbeeld moet Forbo die netjes met 30% aanvullen naar 100%. Abnormaal dat Forbo nu zo in gebreke blijft en geen oog heeft voor de kosten van jonge ouders."

Forbo-Novilon produceert duurzame vloerbedekkingen voor de projecten- en consumentenmarkt. Bij Forbo-Novilon in Coevorden werken 350 mensen. Zusterbedrijf Forbo Flooring zit in Assendelft en Krommenie.

Bron: FNV


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.