33% minder meubelorders in 2022 in de Verenigde Staten

'Onder druk gezet om prijzen te verlagen omdat consumenten niet kopen? Doe het niet!'

Meubelindustrie consultant Smith Leonard heeft zojuist een onderzoek van meubelfabrikanten en distributeurs gepubliceerd waaruit blijkt dat nieuwe orders in de Verenigde Staten in december 2022 met 31% zijn gedaald ten opzichte van december 2021 en met 33% voor het hele jaar.

Wat de huidige staat van de industrie betreft, merkte Smith Leonard op dat de meeste deelnemers aan het onderzoek in een trager tempo doorgaan, en voor de bedrijven die de vertraging niet voelen, zijn de binnenkomende orders niet stabiel.De prijsdruk neemt toe nu de vrachtkosten samen met sommige materiaalkosten zijn gedaald, en Smith Leonard drong er bij fabrikanten en detailhandelaars op aan om te proberen betere marges te behouden, zelfs als de vrachtkosten worden verlaagd.

"We haten het om op dezelfde trom te blijven slaan, maar er is geen reden om toe te geven aan de druk om de prijzen omlaag te krijgen, als gevolg van de lagere consumentenvraag," zei Ken Smith, medeoprichter en assurance manager, in het rapport. "De afgelopen jaren is bewezen dat meubelen tegen redelijke prijzen aan de consument kunnen worden verkocht, vooral omdat de consument heeft bewezen dat hij niet weet wat een stuk moet kosten. Groothandelaren, fabrikanten en detailhandelaren moeten dus niet de redelijke marges opgeven die zij de afgelopen jaren hebben kunnen behalen."

Hij merkte op dat het moeilijk is om cijfers van jaar tot jaar te vergelijken, omdat de prijsstijgingen van het afgelopen jaar verschillende oorzaken hadden. Aangezien de groothandelsprijzen met 25% tot 30% stegen, maakten die kosten het moeilijk om te bepalen wat de werkelijke omzetstijgingen waren.
Nu er prijsconcessies worden gegeven voor vrachtverlagingen en andere materiële kostendalingen, moedigt Smith Leonard bedrijven aan hun resultaten te vergelijken met het oog op het effect van hun eigen verkochte eenheden.

"De voorraden zijn nog steeds gezond (misschien te veel voor sommigen), maar sommige bedrijven beginnen zich niet zo comfortabel te voelen nu sommige voorraden zijn gedaald tot normale niveaus en sommige zelfs daaronder," zei Smith.
De vorderingen zijn in lijn met de maandelijkse verzendingsniveaus. Smith waarschuwde echter dat de voorraadniveaus voor de meeste deelnemers te hoog blijven, "maar nu de orders dalen, is het niet gemakkelijk om de voorraden snel te verlagen."

Daarnaast merkte Smith op dat de industrie nog steeds worstelt met personeelstekorten en de hogere lonen die nodig zijn om werknemers aan te trekken.

Bron: Furniture Today


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.