Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het gouden hart van The Visitor

Belgisch designicoon deelt deel van opbrengst met sociale projecten

In 2019 vierde The Visitor, het Belgische designobject dat internationaal uitgroeide tot een geliefde gast in vele interieurs, zijn tiende verjaardag met een beperkte oplage van met goud belegde mini-Visitors. Nu toont The Visitor zijn gouden hart en deelt het een deel van de opbrengst van die bijzondere limitededitionreeks met twee sociale projecten. Daarmee is de cirkel rond, want elke Visitor wordt handgemaakt geboren in een Braziliaanse keramiekstudio die werk biedt aan omwonenden. Ook in de toekomst staat sociaal engagement in het charter van de West-Vlaamse designfirma Gardeco Objects gebrand.


Sociaal project Salvador da Bahia en The Visitor by Guido Deleu.

In 2009 werd ‘The Visitor’ — het geesteskind van de Belgische kunstenaar Guido Deleu — geboren en opgenomen in de collectie van de Vlaamse designfirma Gardeco Objects. Het personage staart verwonderd naar de hemel en groeide dankzij zijn vriendelijke uitstraling en universele herkenbaarheid internationaal uit tot een iconisch designobject en een geliefde gast in vele hedendaagse interieurs.

Elke Visitor wordt handgemaakt en begint zijn reis in de Braziliaanse keramiekstudio Cores Da Terra, gelegen in een van de armste regio’s van het land. De naam, die ‘kleuren van de aarde’ betekent, weerspiegelt een van de kernwaarden van de studio: duurzaamheid. Organische grondstoffen zoals klei en natuurlijke pigmenten vormen de basis van handgemaakte kunstobjecten. Een andere kernwaarde van de studio is sociale verantwoordelijkheid: door omwonenden op te leiden tot keramisten worden er jobs gecreëerd en gaat de levenskwaliteit van de gezinnen erop vooruit.

Tien jaar The Visitor
De tiende verjaardag van The Visitor werd in 2019 gevierd met de lancering van een tijdelijk beschikbare mini-Visitor in 24-karaat bladgoud. Daarvoor werd een extra halte aan dit unieke reisverhaal toegevoegd: Venetië. Daar werden de mini-Visitors met goud belegd in de studio van Mario Berta Battiloro, het laatste Europese atelier dat goud op ambachtelijke wijze verwerkt tot flinterdunne vellen bladgoud aan de hand van een techniek die dateert uit de 11e eeuw.

Samen met Ceifar, een organisatie die zich inzet voor families in de favela’s van de Braziliaanse stad Salvador da Bahia, besliste Gardeco Objects om een deel van de opbrengst van de gouden Visitors in te zetten op twee sociale projecten die het leven in de favela’s draaglijker maken.

Gouden hart
Het eerste project is de financiering van brillen voor de leerlingen van een lagere school. Zonder visuele ondersteuning zouden veel kinderen uiteindelijk geen lessen meer kunnen volgen, met een uitzichtloze toekomst als gevolg. Het tweede sociale project waar The Visitor zijn schouders onder zet, is de oprichting van een outdoorspeelpark in samenwerking met Carta Mundi en de Koning Boudewijnstichting. Omdat alles draait rond spelenderwijs leren werd er onder andere een moestuin aangelegd en als kers op de taart kreeg de Visitor een centrale plaats in het geheel.

Gardeco Objects wil in de toekomst investeren in meer sociale projecten. Bij de keuze willen ze zich vooral laten leiden door buikgevoel. Voor hartverwarmende projecten waarbij zo weinig mogelijk budget wordt opgeslorpt door overheadkosten en waarbij de mensen zélf de motor zijn, levert Gardeco Objects graag de brandstof.

Meer informatie:
Gardeco
+32 50 82 77 62
info@gardeco.eu
www.gardeco.eu

Publicatiedatum: