Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Creatieve manieren om wollen dekens in je interieur te verwerken

Interieurtrends volgen vaak op bepaalde sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Dat de ene crisis de andere opvolgde de afgelopen jaren (corona, stikstof, energie, oorlog in Oekraïne) heeft invloed op de woontrends voor 2023. Enerzijds gaat het om interieurs vol vrolijkheid, vrijheid en positiviteit. Anderzijds blijven ook rustgevende aardetinten sterk aanwezig. Onmisbaar om je interieur een warm en zonnig gevoel te geven zijn wollen dekens. Hoe kun je deze op een creatieve manier in je interieur verwerken?

Wollen dekens in je interieur: functioneel en stijlvol
Er zijn allerlei plekken in huis waar een wollen deken een bepaalde functie kan hebben. Zo is het allereerst al bijna gemeengoed om een woonplaid over een bank of stoel in de woonkamer te hebben hangen. Waar het begon als trend, heeft tegenwoordig haast iedereen een plaid die matcht bij het interieur om lekker onder weg te kruipen als ze tv kijken of een boek lezen.

Wil je een mooie wollen deken voor in de woonkamer? Dan vind je bij allnatura een ruim assortiment aan warme en gezellige wollen dekens, die echt een aanwinst zijn voor je interieur. Je kunt kiezen uit plaids en dekens van onder meer scheerwol, merinowol, kasjmier, alpaca- of kamelenwol. Een wollen deken van allnatura past eigenlijk bij iedere interieurtrend vandaag de dag, omdat functionaliteit en stijl hierin samenkomen.

Je kunt een wollen deken overigens ook als echte eyecatcher inzetten. Heeft je interieur vooral rustige, basic kleuren? Dan kun je met een wollen plaid zorgen voor meer kleur en contrast. Dit geeft een ruimte meer diepte.

Naast de woonkamer komt een wollen deken ook in de keuken hartstikke goed van pas. Heb je een eettafel met een lange houten bank erbij? Omdat deze zitting (zeker bij lang tafelen) minder comfortabel aan kan gaan voelen, is een deken onder je billen erg fijn.

Niet zozeer creatief, maar we kunnen het daarnaast niet overslaan uiteraard: een wollen deken is natuurlijk het ideale winterbeddengoed. Leg een wollen deken of plaid over je dekbed heen, en je weet zeker dat je ’s nachts lekker warm blijft.

Een wollen deken kan dus zorgen voor extra warmte of een comfortabele zitting. Nog een andere functie tot slot is het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. Heb je vrij kale muren in de woon- of slaapkamer, of keuken? En vind je daarom dat het wat galmt? Plaats dan een plaid op de een of andere manier tegen de muur. Bijvoorbeeld door deze nonchalant over een bamboe trappetje te draperen. De deken absorbeert geluid, dat zorgt voor een fijnere akoestiek.

De voordelen van wollen dekens
Dekens kunnen van allerlei materialen gemaakt worden. Wollen dekens hebben echter wel een aantal voordelen. Hoe wol zich verhoudt tot andere materialen die in dekens worden gebruikt voor isolatie en comfort? De overeenkomst is dat wol – net als andere materialen - voor warmte zorgt. Wat wol dan zo uitzonderlijk maakt? De natuurlijke vezels voorkomen dat je gaat zweten, doordat het ook nog eens goed ventileert en ademt.

Ook maken de natuurlijke vezels wollen dekens uitermate allergievriendelijk. Wat enkele voordelen van wollen dekens voor mensen met allergieën zijn? Allereerst stoten bepaalde wolsoorten door de structuur van het materiaal bacteriën af. Bepaalde typen wol hebben namelijk een zelfreinigend vermogen, vuil trekt er niet snel in. Daarnaast zijn vooral merinowol en kasjmier superzacht, waardoor dit niet snel zorgt voor jeuk en een geïrriteerde huid. Let overigens wel goed op, want je kunt juist ook allergisch zijn voor dierlijke haren. In dat geval kun je beter voor een katoenen deken kiezen.

Waarom wollen dekens uitstekend passen bij de interieurtrends voor 2023
Een geheel wit of bouclé interieur, of juist bestaande uit alleen maar donkere kleuren? Interieuritems zoals banken en decoratie met strakke, harde lijnen? Dat zullen we het komende seizoen niet snel terugzien in de populaire interieurtrends. Wollen dekens passen wel helemaal bij de interieurtrens voor 2023, door het warme en vrolijke gevoel dat ze geven.

Publicatiedatum: