Openbaar Ministerie veegt aangifte in zaak rond Hunter Douglas van tafel

Het Openbaar Ministerie staakt het onderzoek naar handel met voorkennis bij de overname van Hunter Douglas. Dit omdat het geen bewijs heeft gevonden. Beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten deed vorig jaar aangifte tegen beurshandelaar Nyenburgh en twee handelaren van die firma. Nyenburgh onderzoekt of het de schade gaat verhalen op de AFM. Die loopt in de miljoenen. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Het Openbaar Ministerie begon een onderzoek naar handelaren van beursfirma Nyenburgh. Zij zouden met voorwetenschap hebben gehandeld in aandelen Hunter Douglas, kort voordat een overnamebod van €6,3 mrd op deze luxaflexproducent bekend werd. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Directeur Peter Krikke zei eerder al dat 'de AFM de plank volledig mis slaat met haar verdachtmaking' en is er geen enkele sprake geweest van handel met voorwetenschap.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.