Plein Sud: Warli's collectie tapijten voor buitenruimtes

Noordelijke landen beleven het koude seizoen zonder angst, met hetzelfde plezier waarmee wij in de zomer terrassen en tuinen bewonen. Deze gewoonte, die zich in Italië steeds meer verspreidt, begint met meubilair dat speciaal voor buitenruimtes is ontworpen met dezelfde zorg als het interieur van onze huizen. Warli denkt aan buitentapijten voor elk seizoen, niet geïntimideerd door koude temperaturen of sneeuw.

De Plein Sud handgemaakte tapijten collectie werd geboren met deze filosofie: leven in een zorgvuldig samengestelde omgeving, ook buiten, met tapijten ontworpen met dezelfde passie, kwaliteit en stijl als die voor interieurs. Een innovatieve collectie voor woningen en contracten, waarin de zoektocht naar comfort en elegantie, designervaring en uitstekende materialen samengaan.

Warli werkt aan tekens, materialen en hoe deze te vertalen naar eigentijdse tactiele en chromatische oppervlakken, ontwikkelt baanbrekend design, herbekijkt etniciteit en viert schoonheid. De synthetische vezels van Warli - die het uiterlijk hebben van natuurlijke garens - garanderen een hoge weerstand tegen extreme weersomstandigheden en houden de kleuren en oppervlaktekenmerken jarenlang onveranderd.

Warli zorgt voor het milieu door duurzame praktijken te volgen bij het creëren van producten die aan het einde van hun levensduur volledig recyclebaar zijn en nieuw materiaal worden voor technisch en industrieel gebruik.

Elk tapijt is een exclusieve gedachte die onze waarden en visie van uitmuntendheid verweeft: een uitgesproken concept van wonen en esthetiek.

Elk tapijt is gemaakt op een handmatig weefgetouw met garens van synthetische vezels die 100% "renewable design" zijn. De bijzondere fabricage die het weven op het weefgetouw combineert met de handmatige toepassingen geeft deze producten diepte en elegantie dankzij garens met optimale prestaties in een buitenomgeving. Alle tapijten van de Plein Sud-collectie hebben een hoge UV-stabiliteit en zijn schimmel-, vlek- en waterafstotend.

Dankzij het vakmanschap van hun productie kunnen de tapijten van Warli ook op maat worden gemaakt. De toegevoegde waarde van een op maat gemaakt product, in termen van grootte, kleur of design, komt tegemoet aan de voorkeuren van klanten, de behoeften van architecten en interieurontwerpers.

Khadi, oorspronkelijk in katoen, zijde of wol, wordt voor Warli een buitentapijt dat zich richt op essentie met een opeenvolging van texturen die beweging creëren op het oppervlak.

Levante, het resultaat van Warli's onderzoek naar handmatig weven en hun toepassingen voor grote visuele impact, duurzaamheid en kwaliteitsvol vakmanschap. Een geometrisch spel dat tot in het oneindige wordt herhaald.

Maui, een continue golf die af en toe breekt en een enkele lijn wordt alvorens op de kust te belanden. Hoge vlakken wisselen af met vlakke regelmatige vlakken en definiëren verschillende ruimtes.

Tatami is een uitdrukking van de essentie en elegantie van Japan. De textuur, met een dunne rand en subtiele franjes, neemt de continue en uniforme textuur over van de vloeren van traditionele Japanse huizen, waar je in volledige ontspanning kunt zitten en liggen.

Meer informatie:
Warli
www.warli.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.