Studio Biek neemt interieur van HW Werkt! volledig op de schop

HW Werkt!, een werkleerbedrijf in Oud-Beijerland waar werkzoekenden geholpen worden met het vinden van een baan, is volledig op de schop genomen door Studio Biek. Ondfer leiding van Robin Smith en Rianne van der Kooij, twee interieurarchitecten die circulaire interieurs ontwerpen, is het interieur onder handen genomen."De kantoren, vergaderruimtes en leslokalen waren erg gedateerd en toe aan verbetering en verduurzaming. Daarnaast wil de gemeente Hoeksche Waard hun werkconcept Anders Werken op alle locaties doorontwikkelen. Dit was de aanleiding om HW Werkt! grondig te gaan verbouwen", laat circulair interieur architect en eigenaar Robin Smith weten.Robin licht het project nader toe: "Door een goede indeling te maken hebben we het slopen van wanden kunnen voorkomen, hebben we rasters van systeemplafonds en kozijnen hergebruikt. Binnenwanden voorzien van duurzame isolatie en verf. En sieren biobased vloerbedekking van geitenhaar de kamers. De nieuwe receptiebalie, pantry en vakkenkasten zijn gemaakt uit één soort duurzaam plaatmateriaal welke met formaldehyde vrije lijm verlijmd zijn. De afmetingen van de meubels zijn afgestemd op het minimaliseren van snijverlies.

Voor de vergadertafels hebben we hout gebruikt van gedwongen kap. De bomen komen uit de directe omgeving van HW Werkt! en zijn naar ons ontwerp door een lokale partij Hoeksch Hout gemaakt.
Het inzetten van het nieuwe werkplekconcept zorgde ook voor andere wensen van meubilair. Hierin was het inzetten van bestaand meubilair van de gemeente het uitgangspunt, aangevuld met gerefurbished- en circulair nieuw meubilair", besluit Robin.Bekijk hier alle foto's.

Meer informatie:
Studio Biek
Voorburgstraat 1
3037 GV Rotterdam
info@studiobiek.nl
www.studiobiek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.