Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Badkamerspecialist kijkt al uit naar 100e verjaardag

De Mechelse badkamerspecialist De Coninck bestaat bijna 100 jaar en kijkt reikhalzend uit naar het honderdjarige jubileum. In 1926 werd de onderneming opgericht door Emiel De Coninck als kopergieterij. Toen verkochten Emiel en zijn echtgenote Maria voornamelijk kranen en pompen.



Na de Tweede Wereldoorlog werden naast lood, zink en koper door zoon Lubi De Coninck en zijn echtgenote Paula ook porseleinen lavabo’s,wc’s, bidets en baden in gietijzer verhandeld. Inmiddels verhuisd naar de Katelijnestraat realiseerde hij de allereerste showroom in de regio met compleet uitgeruste badkamers.

In 1954 nam de firma haar intrek in een groot gebouw van een vroegere wasserij naast het Sint-Romboutscollege aan de Veemarkt dicht bij de Grote Markt. Daar is de zaak nu al bijna 100 jaar  gevestigd, met een heuse private parking voo klanten in het achterliggende Paardenstraatje...

Meer informatie:
De Coninck
Veemarkt 68
2800 Mechelen
0032(0)15 20 12 40
sanitair.deconinck@telenet.be
www.sanitair.com

Publicatiedatum: