Daglicht, contrasterende kleuren en natuurlijke materialen zijn de trends die Facq in 2023 belicht

Daglicht, contrasterende kleuren en natuurlijke materialen zijn de trends die Facq in 2023 belicht. Deze verschillende trends zijn terug te vinden in verschillende stijlen. Van landelijk tot modern, van Scandinavisch tot industrieel. Facq heeft zijn nieuwe producten in zeven verschillende stijlen opgedeeld. Elk van deze stijlen focust sterk op de details, waardoor elke badkamer uniek is. In de onderstaande blog worden deze nog eens extra uitgelicht.

Boho Chic 
"Daglicht, natuurlijke materialen zoals hout en riet en verschillende texturen. Dat zijn enkele van de essentiële ingrediënten van de Boho Chic stijl. Een opzetwaskom met een getextureerde buitenafwerking past perfect bij terrazzo tegels of rieten meubels. Om de zuidelijke sfeer te versterken, wordt deze stijl ook gecombineerd met lichte of donkere zandtinten en terracotta kleuren. 

Industrial Chic 
De tegenhanger van Boho Chic, Industrial Chic, is strakker. De stijl bestaat uit rechte hoeken en haalt zijn inspiratie uit materialen als baksteen, beton of zwart staal. Er is veel ruimte voor ruwe afwerkingen, zoals gepleisterde bakstenen muren of grofkorrelige betonnen oppervlakken. In combinatie met donkere kleuren zorgen deze elementen voor stoere badkamers met karakter. Een trend die zich niet alleen voortzet in kraan- en schrijnwerk, maar ook in zwarte keramische wastafels of douche- en kastdeuren van gerookt glas. 

Klassiek landelijk 
Houten vloeren, houten wandbekleding, houten kozijnen, houten badkamermeubels. In deze meer rustieke stijl is hout overduidelijk aanwezig en vaak weinig bewerkt. Daardoor blijven de knoesten en de verschillende tinten beige en grijs zichtbaar. Het kraanwerk moet simpel en onopvallend zijn, omdat de charme van de badkamer enkel van het hout afhangt. Een witte wastafel met een klassieke witte of chromen kraan accentueert de lichte tinten, terwijl een zwarte kraan voor een donkere elegantie zorgt. 

Doordacht design  
'The details are not the details. They make the design.' De quote van ontwerper Charles Eames lijkt perfect van toepassing op de design badkamers. Alles is overzichtelijk, elk detail is goed doordacht, niets is te veel of overbodig. De verlichting is geïntegreerd in het meubilair. Het kraanwerk is zo minimalistisch mogelijk, met matte afwerkingen in zwart, goud of antraciet. De badkamers deinzen niet terug voor sterke contrasten. Soms zijn ze volledig bedekt met natuursteen. 

Tijdloos modern 
De moderne badkamer heeft veel gemeen met de designstijl, maar speelt minder in op contrasten. Het praktische en tijdloze aspect gaan altijd boven esthetiek. Er worden sobere tinten, eenvoudige elementen en nuttige accessoires gebruikt. Niet meer, niet minder. 

Scandinavische soberheid 
Zachtheid, lichtheid, soberheid en warmte. Dat zijn de onderdelen van een Scandinavisch interieur. In de badkamer komt deze stijl tot uiting in een harmonieus, mat kleurenpalet waarin wit de boventoon voert. Lichte houten of pastelkleurige meubels zorgen voor de nodige warmte. Witte armaturen aangevuld met een wastafel en een bad met gebogen lijnen en afgeronde hoeken creëren een gevoel van rust en welzijn.​ Het is geen kwestie van overdrijving, maar van visuele rust. 

Vintage romantiek 
Verfijnde details, lijstwerk, gouden accenten en ronde vormen. Verrijkt met toon-op-toon kleurtinten, vormen deze elementen de romantische stijl. Groene tinten, zoals oud saliegroen, of een breed scala aan roze tinten - van nude tot oudroze, en wijnrood - gecombineerd met bijvoorbeeld terrazzovloeren of een aantrekkelijk geometrisch tegelpatroon, creëren een warme, vintage sfeer. De kleuren kunnen ook worden toegepast op meubels, wastafels en zelfs op de douchebak. Gouden of bronzen armaturen met sierlijsten maken deze karaktervolle badkamer helemaal af", besluit Facq.

Meer informatie:
Facq
www.facq.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.