Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
89 jaar na het eerste ontwerp

Rietveld Originals en HAY slaan handen ineen voor wereldwijde productie van Krat-serie

In 1934 ontwierp architect Gerrit Rietveld een unieke meubel serie gemaakt van het vurenhout afkomstig van het verpakkingsmateriaal dat gebruikt werd bij meubeltransport. Rietveld wilde daarmee eenvoudig en praktisch design betaalbaar maken voor de massa. 89 jaar na het eerste ontwerp slaan Rietveld Originals en HAY de handen ineen voor de wereldwijde productie, marketing en distributie van de Krat-serie.



"De Kratstoel is een prachtig voorbeeld van een meubel dat is ontworpen door een architect die op zoek was naar harmonie tussen architectuur en interieur", zegt Rolf Hay, medeoprichter van HAY. "Het is moeilijk om een ontwerp te bedenken dat dichter bij onze kernwaarden op het gebied van design ligt. Het was echt Rietveld ‘s missie om een super coole, betaalbare, open-source meubellijn voor iedereen te creëren - met een ongelooflijk democratische benadering van design."



Rietveld Originals directeur Titus Darley: "De kratmeubels zijn zeer slim ontworpen en hebben prachtige verhoudingen. De constructie is zichtbaar, transparant en eerlijk, waarbij niets van het gebruikte materiaal wordt verspild. Rietveld ’s bewuste gebruik van materiële vormen en zijn streven om meubels voor de massa te ontwerpen, is ook voor de huidige generatie nog steeds relevant. Met vurenhout in twee uniforme breedtes kunnen we een hele meubelserie maken. Met de herlancering van de Krat serie kunnen we samen met HAY bijna 90 jaar na het ontwerp Rietveld ‘s droom waarmaken."



Rietveld Originals maakt de serie van massief vurenhout dat door de behandeling geschikt is voor binnen en buitengebruik. De kratmeubels worden flat-pack geleverd en kunnen eenvoudig gemonteerd worden. De kleur van de meubels is gebaseerd op een palet dat Rietveld vaker toepaste in zijn huizen. De krat serie is verkrijgbaar in zwart, wit, ijzerrood en een grijze tint genaamd London Fog en vanzelfsprekend in gelakt naturel vurenhout. ontwikkelt en beheert. Tijdloos en duurzaam design en zorg voor onze leefomgeving staan centraal in onze bedrijfsvoering.

Vanaf 15 februari is de Krat serie verkrijgbaar via de Rietveld Originals webshop en de verkoopkanalen van HAY.

Meer informatie:
Rietveld Originals
Industrieweg 15
4104 AP Culemborg
31 (0)20 670 3330
info@rietveldoriginals.com
www.rietveldoriginals.com

HAY
www.hay.nl

Publicatiedatum: