Maison Cocon start met interieurdecoratie van gerecyclede PET-flessen

Bij Maison Cocon, een jong familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van interieurdecoraties, werken ze met gerecyclede materialen om zo bij te dragen aan een betere leefomgeving. Daarom worden alle interieurdecoraties gemaakt van gerecycled MDF. Sinds kort is het bedrijf gestart met een nieuw materiaal."In de afgelopen maanden hebben wij de zoektocht gestart naar milieuvriendelijke materialen die perfect aansluiten bij de missie en visie van Maison cocon en haar producten. Zo hebben wij ontdekt dat gerecyclede PET-flessen vilt ideaal voor het maken van interieurdecoraties", laat de organisatie weten.

Gerecycled PET-flessen vilt heeft uitstekende eigenschappen en kan op meerdere manieren worden ingezet. Zo worden polyestervezels in dunnen lagen op elkaar geperst tot een zeer hard en sterk materiaal. Door de flexibiliteit van het materiaal kan het eenvoudig en netjes gesneden worden in willekeurige vormen en patronen."Met haar warme- en zachte uitstraling en unieke techniek kan het materiaal aan de wand, het plafond en vrijstaand in de ruimte worden toegepast. Interieurdecoraties gemaakt van PET-flessen vilt verbeteren de akoestiek in de ruimte, maar het is wel zo hoe groter de wanddecoratie hoe beter de akoestiek", aldus Maison Cocon.

Door het lichte gewicht kunnen de interieurproducten gemakkelijk worden bevestigd met plakkers aan de wand of lampen opgehangen worden aan het plafond. Het materiaal is 100% recyclebaar en kan na gebruik opnieuw worden verwerkt. Dit maakt het niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer duurzaam. "PET-flessen vilt is prachtig, voelt zacht aan en laat zich eenvoudig bewerken tot de mooiste creaties."

De eerste standaardjes die tijdens showUP uitgedeeld zijn als giveaway waren een succes. "Wij verheugen ons erop jullie in 2023 te mogen verrassen met meer interieurdecoraties gemaakt van gerecyclede PET-flessen vilt", besluit Maison Cocon.

Meer informatie:
Maison Cocon
Hoofdweg Oostzijde 1060
2153 LN Nieuw-Vennep
06 15623960
info@maisoncocon.nl
www.maisoncocon.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.