Silk-ka deelt hoogtepunten en trendvisie voor het komende seizoen

Kleur, kleur en nog meer kleur! Het gebruik van kleur maakt alles veel intenser, het roept een gevoel op of veranderd de stemming, het is een emotie met vele facetten. Ook dit seizoen zijn we er wederom in geslaagd om een toonaangevende en verrassende collectie samen te stellen zoals alleen Silk-ka dat kan. We delen graag alvast wat hoogtepunten en onze trend visie op het komende seizoen!

Vormen & silhouetten
Het draait allemaal om vormen, elegante lijnen, sterke silhouetten en weelderige rondingen. Elk blad, elke bloem moet zijn plaats in de spotlights kunnen innemen, een less is more attitude. Sierlijke details die doen denken aan de Japanse Ikebana bloemsierkunst vormden een rijke bron aan inspiratie. Dramatische Irissen op slanke stelen, Perzische keizerskronen vol gehangen met bloemen als klinkende klokken en wolken van Mimosa brengen op deze manier het voorjaar tot leven. 

Magnolia's
Overdrijven doet wonderen! Neem bijvoorbeeld onze sprookjesachtige Magnolia's, jarenlang een favoriet van Silk-ka totdat de populariteit langzaam begon terug te lopen. Tijd voor een upgrade dus, maar hoe? Voor het antwoord hebben we ons laten inspireren door de bloemenveilingen in Aalsmeer. In de winter kun je daar namelijk prachtige oude knoestige Magnolia takken kopen die de sfeer uitademen alsof ze van een eeuwenoude boom komen. Slechts één enkele tak met zijn opengaande bloemknoppen is een feest voor het oog. Al deze natuurlijke details, die het sprookje tot leven laten komen, vindt je terug in onze nieuwe XXL Magnolia takken!

Bloesems
Maakt een blad meer of minder een groot verschil? Eerlijk gezegd best wel als het om onze bloesems gaat! We zijn zo gewend om dingen op een bepaalde manier te zien, dat je bijna een blinde vlek ontwikkelt om ze te innoveren. Soms is er maar één simpele vraag nodig om je ogen te openen voor nieuwe mogelijkheden. In dit geval was de vraag is: zou het toevoegen van fris groene bladeren aan onze bloesems ervoor zorgen dat ze meer gaan 'spreken'? Het antwoord mag duidelijk zijn. Ja, de toevoeging van het blad zorgt visueel voor een natuurlijk contrast. Uiteenlopende tinten groen laten de pastellen van de bloesems veel meer tot hun recht komen, laat de lente maar beginnen…

Tulpen
Wij zijn helemaal verliefd op onze prachtige tulpen! Hun echt unieke vormen en kleuren zijn gewoon enorm vrolijk en feestelijk. De Gouden Eeuw kende de tulpenmanie al, waarbij de tulp werd gezien als het toppunt van goed smaak en verfijning. Vooral de tulpen met ‘gebroken’ kleuren waren helemaal hip destijds. Gelukkig is de tulp een tijdloze bloem die nog steeds een prominente rol speelt binnen onze bloemen cultuur. We hebben dan ook ons uiterste best gedaan om een grote variatie te laten zien binnen het assortiment! De keuze is dus aan jou, ben jij klaar voor wat tulpengekte dit jaar?

Mono boeketten
De mono boeketten trend ligt in dezelfde lijn als die van de vormen & silhouetten. Deze boeketten, waarbij je bewust maar 1 of 2 soorten bloemen/bladeren combineert, zorgen voor een serene, uniforme look. De woordspeling, less is more, is hier zeker van toepassing. De herhaling van gelijke vormen, met of zonder bladmateriaal, in al zijn eenvoud roept een gevoel van luxe op. Deze manier van bloemschikken is eigenlijk toe te passen op de complete collectie, en het maakt dan ook geen enkel verschil of je kiest voor een moderne of klassieke stijl.

Geraniums
Hoe maak je van een iets heel gewoons iets spectaculairs? Door gebruik te maken van wat je al weet en er een onverwacht frisse draai aan te geven. De Pelargonium was zo'n 5-6 jaar geleden al terug te vinden onze collectie. Bloemtrossen in roze en witte tinten vergezeld van zilvergrijze bladeren. Perfect voor die tijd, maar voor de huidige maatstaven miste er iets… Tijd voor een ​​kleurrijke make-over! Terwijl de bloemen werden voorzien van helder roze, levendig rode en warme oranje tinten veranderden de bladeren van grijs in lentegroen, waardoor onze Geraniums net dat modieuze je ne sais quoi kregen!

Meer informatie:
Silk-ka
info@silk-ka.com 
www.silk-ka.com 
Tel: 074-2420048


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.