Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan twintig brancheorganisaties overhandigen petitie aan Mei Li Vos

Meer dan twintig brancheorganisaties die tienduizenden werkgevers vertegenwoordigen, overhandigden dinsdag in Den Haag een petitie aan leden van de Eerste Kamer, die in ontvangst werd genomen door Mei Li Vos. “Voer een minimum uurloon niet in op basis van een 36-urige werkweek”, zo luidt de oproep. Die stap per januari 2024 gaat volgens de ondertekenaars van de petitie te snel.

De ondernemers pleiten nadrukkelijk voor een integrale aanpak van alle uitdagingen die op hun bord belanden. In veel sectoren met een langere werkweek dan 36 uur (vaak vastgelegd in cao’s) betekent een nieuwe minimum uurloonnorm opnieuw een forse loonkostenstijging die kan oplopen tot 11% in 2024.

Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om de Eerste Kamerleden een rapport van Panteia mee te geven, waarin duidelijk wordt gemaakt dat te veel ondernemers in de retail- en ambachtsbranches dit jaar door alle omstandigheden een negatief bedrijfsresultaat gaan realiseren.

Publicatiedatum: