Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wittmanns eerste outdoorcollectie, in samenwerking met Ethimo

In 2023 slaat Wittmann een nieuwe weg in, namelijk die naar outdoor. De Paradise Bird van Luca Nichetto is met zijn metalen of gestoffeerde rompvarianten al een vaste waarde in de woonkamer. De toenemende belangstelling voor een weerbestendige versie voor balkons en terrassen bracht Wittmann en Art Director Luca Nichetto ertoe te werken aan een buitenversie van zijn opvallende ontwerp. Paradise Bird Outdoor verruilt de oorspronkelijke metalen structuur voor een veerkrachtig touw met behoud van Wittmanns gebruikelijke gestoffeerde comfort en nauwkeurige textielverwerking. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijke en ontspannende plek in de zon het hele jaar door.

Voor de verhuizing van Paradise Bird naar buiten vertrouwt Wittmann op het vakmanschap en de expertise van de gespecialiseerde Italiaanse fabrikant Ethimo, die de karakteristieke vorm van het meubel perfect vertaalt naar buitenmaterialen. Verweven, slanke touwen vormen de elegante structuur van het corpus - passend bij de zachte lijnen van de serie.

Een slijtvaste, onderhoudsvriendelijke hoes van waterdicht, UV-bestendig outdoortextiel beschermt op betrouwbare wijze de hoogwaardige koudschuimstructuur van de bekleding. Geselecteerde hoogwaardige stoffen werden speciaal voor buitengebruik aan de Wittmann collectie toegevoegd en kunnen, naast een aangenaam gevoel, ook worden toegepast op modellen voor binnen, waardoor de gestoffeerde meubelen perfect tot hun recht komen wanneer ze worden blootgesteld aan zwaar gebruik of sterk licht.

Duurzame, UV-bestendige touwen die het lichaam als een delicaat vlechtwerk bedekken, werden door Ethimo ontwikkeld voor gebruik buitenshuis het hele jaar door en zijn - net als het gepoedercoate aluminium frame en alle verwerkte banden en bevestigingen - bestand tegen slijtage en de elementen. Voor het frame zijn twee kleuropties beschikbaar, Lava Grey en Light Grey, eenkleurig of verweven. Het resulterende patroon doet denken aan de graphics van de Wiener Secession en verankert zich daarmee diep in de designgeschiedenis van Wittmann.

Met haar organische vormgeving past de Paradise Bird Outdoor familie - bestaande uit bank, fauteuil, poef en tafel - op natuurlijke wijze in tuinen. Voor ruime terrassen vormen combinaties van de verschillende elementen perfecte communicatieve groepen, terwijl individuele modellen van de serie compacte balkons verrijken met hun elegantie en ruimtebesparende afmetingen. Voor bescherming tegen weersinvloeden zijn op maat gemaakte afdekkingen verkrijgbaar.

"Paradise Bird Outdoor verenigt de hoge kwaliteitsnormen van Wittmann en Ethimo - twee familiebedrijven en fabrikanten die in dezelfde competitie spelen. Het resultaat is een familie van uiterst veelzijdige, duurzame en elegante buitenmeubelen." Luca Nichetto

Wittmann zal Paradise Bird Outdoor voor het eerst aan het publiek presenteren op Salone del Mobile 2023.

Meer informatie:
Wittmann
www.wittmann.at

Publicatiedatum: