Pilat&Pilat liet meerdere noviteiten zien op Destination: Design

Pilat&Pilat liet meerdere noviteiten zien op de vakbeurs Destination: Design die onlangs plaatsvond in Eindhoven. 

Onder andere de veelpotige tafel Djurre. Deze biedt iedereen een eigen plek. Met zijn slanke voorkomen is Djurre binnen de collectie een charmante verschijning. Op het ranke frame zijn drie bladvormen mogelijk: de rechthoek, het ovaal of de recht-ovaal, die het midden houdt tussen rechthoek en ovaal. De keuze voor tafelblad-vorm, houtsoort en kleur van het frame geeft elke Djurre zijn eigen karakter. 

Vanaf 2023 is beukenhout als houtsoort mogelijk voor een geselecteerd aantal collectie modellen. Beukenhout heeft een gelijkmatige structuur met weinig tekening en kan in brede delen worden toegepast. Hierdoor krijgt een beuken meubel een rustige, lichte uitstraling. (Let op: niet alle meubelen in de collectie kunnen gemaakt worden van beukenhout.) In de prijslijst geven wij per model aan wat de mogelijkheden zijn. 

Het ovale tafelblad dat hierboven staat afgebeeld is uit beukenhout gemaakt. Het stalen frame heeft de nieuwe basiskleur caramel.

DJURRE met recht - ovaal blad  
De vorm van dit tafelblad houdt het midden tussen rechthoek en ovaal. Standaard heeft de bladverlijming die bij deze bladvorm hoort kopse verlijmingen, wat ook wel “vertand verlijmd” genoemd wordt. De afgeronde zijkant van dit tafelblad maakt de Djurre extra vriendelijk.

DJURRE met rechthoekig blad  
Dit tafelblad geeft Djurre een eigen gezicht. Het drie cm dikke tafelblad is opgebouwd uit vijf lagen. De bovenste laag lijkt los te komen van het blad door de profilering van de randen. Met de houtnerf in de dwarsrichting van het tafelblad is de Djurre met rechthoekig tafelblad een tikje eigenwijs.

BEREND KASTENSERIE 
Het uitgangspunt van de Berend serie is eenvoudig, de mogelijkheden zijn uitgebreid. Op een basis met stalen frame, de ondertafel, wordt een kastelement geplaatst. De maatvoering van beide elementen en de positie van het kastelement op de ondertafel bepalen hoe Berend eruit komt te zien. Daarnaast is de keuze in houtsoort, afwerking en kleurgebruik medebepalend voor het unieke karakter van een Berend.


Berend kastenserie.

TIEMEN II 
De Tiemen eettafel is uitgebreid met de Tiemen II. Hij is ingetogener en heeft een eenvoudiger voorkomen. Het tafelblad van de Tiemen II is opgebouwd uit lagen, waardoor werking van het hout is verminderd. Daardoor kan dit tafelblad in de lengterichting worden verlijmd in plaats van de breedterichting zoals bij Tiemen I het geval is. Verder heeft Tiemen II geen houten sokjes meer. De prijs van Tiemen I en II is hetzelfde.Meer informatie:
Pilat&Pilat 
pilat@pilat.nl  
www.pilat.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.