Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productie stijgt met ruim 1 miljoen meter per jaar

Oudste weverij van België doet derde bedrijfsovername in zes maanden tijd

Calcutta Home Fashion Group (Gent, België) neemt 100% van de aandelen van AG TEX Upholstery and Drapery Fabrics over van de broers Allain en Stephan Verschuere. Alle 12 personeelsleden worden overgenomen. De productie verhuist in de volgende 6 maanden integraal naar het 5,5 ha industriële complex van Calcutta Home Fashion Group te Mariakerke.


De bedrijfsgebouwen van AG TEX NV.

AGTex werd in 1997 opgericht door Antoon Huysentruyt en Allain Verschuere in Waregem. Vanuit een oorspronkelijke focus op de productie van gordijnstoffen voor de Nederlandse markt groeide AG TEX gestaag verder en verschoof de focus naar geweven meubelstoffen. Het bedrijf exposeerde in 1999 voor het eerst op de Heimtextil beurs in Frankfurt alsook op Scoperta en Heimtex.

Door wereldwijd nieuwe klanten aan te trekken groeide AG TEX gestaag verder. Door de overname van de volledige chenillecollectie van DHE Fabric in 2002 verdubbelde het bedrijf zijn omzet.

In 2002 ging de heer Huysentruyt met pensioen en verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie in Waregem waar de productie zich op vandaag nog steeds bevindt. AG TEX was tot op heden in handen van Allain en Stephan Verschuere. Zij zullen de verhuis en integratie in de Calcutta Home Fashion Group mee begeleiden. Christof Vermeersch neemt de fakkel over van beide broers als CEO van AG TEX.

Met deze overname voegt Calcutta bijna 7 mio euro toe aan haar groepsomzet en versterkt substantieel haar positie en marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk. Bij Annabel-Calcutta ligt een ambitieus plan op tafel om het huidig productaanbod van AG TEX alsook haar geografische afzetmarkten versneld uit te breiden.

AG TEX is een wereldwijd bekende en gerespecteerde industriële merknaam onder editeurs, architecten en interieurontwerpers. TEX biedt een tijdloos klassiek design en signatuur aan met een unieke interactie van gekleurde garens met diverse structuren. Dit creëert een beeld van uitgekiende eenvoud met veel diepte en elegantie en is makkelijk te combineren met vele interieurtoepassingen.

AG TEX en Calcutta Home Fashion Group zijn perfect complementair en zullen tal van synergieën realiseren zowel aan de kosten- & opbrengstenkant als op het vlak van organisatie, productie en R&D.

Door de acquisitie zal AG TEX profiteren van de knowhow en expertise van Calcutta Home Fashion Group en zich verrijken met diverse alternatieve afwerkingsmogelijkheden van de textielgroep. Dit garandeert voor AG TEX onberispelijke kwaliteit en technische performantie om te voldoen aan de maximale eisen van de klant.

Daarnaast zal AG TEX zijn eigen wereldwijd agentennetwerk verder uitbouwen. "We kijken ernaar uit om AG TEX uit te breiden met gloednieuwe structuren, kleuren, ontwerpen, productinnovatie en collecties. AG TEX past perfect in een volledig interieurconcept van luxetextiel aangeboden door Calcutta Home Fashion Group en Annabel", laat CEO Christof Vermeersch namens de Calcutta Home Fashion Group BV weten.

Meer informatie:
Calcutta Home Fashion Group BV 
Annabel Textiles NV
Schoolstraat 20
9440 Sleidinge 
+32 9 357 37 95
info@calcutta.be 
www.calcutta-industries.com 
www.calcutta-interiors.com 
www.annabeltextiles.com 
www.jackie-and-the-fish.com

Publicatiedatum: