Vloerenindustrie begraaft de strijdbijl: alle juridische geschillen zijn ingetrokken

i4F, een groep bedrijven die patenten en technologieën levert aan de vloerenindustrie, heeft aangekondigd dat het een schikkingsovereenkomst heeft gesloten met verschillende partijen over digitale print- en digitale reliëftechnologieën. De overeenkomst omvat alle relevante direct-on-board digitale print- en digitale embossing-patenten van i4F, Hymmen, Classen, Kronospan, Zeetree, Barberán en Unilin en is per direct van kracht. i4F vertegenwoordigt en bezit al deze licentierechten. Dat meldt i4F.
 


In de afgelopen jaren hebben hangende en dreigende octrooigeschillen geleid tot voortdurende rechtsonzekerheid, kosten en commerciële risico's die de wereldwijde decoratieve paneelindustrie hebben belemmerd. Om de impasse te doorbreken zijn de verschillende partijen overeengekomen hun lopende en dreigende geschillen te schikken. Voor bestaande en toekomstige licentiehouders van i4F's Digital Printing Technologies-cluster, kunnen ze hierdoor profiteren van een grotere vrijheid.  Dit betekent dat i4F-licentiehouders hun producten kunnen produceren en verkopen zonder de dreiging van een proces wegens octrooi-inbreuk.

Als gevolg van deze overeenkomst worden alle hangende en dreigende rechtszaken tussen de verschillende partijen met betrekking tot digitaal printen en digitale reliëfoctrooien die in de overeenkomst worden beschreven, zowel voor nationale rechtbanken als voor het Europees Octrooibureau, ingetrokken. De licentiehouders van het Digital Printing Technologies-cluster van i4F zullen nu profiteren van een grotere vrijheid van werken door een toezegging dat Unilin-, Zeetree- en Barberán-patenten niet zullen worden ingeroepen tegen de productie, distributie en verkoop van digitaal gedrukte en/of digitaal gebosseleerde producten.

Meer informatie:
I4F Licensing nv
Oude Watertorenstraat 25
3930 Hamont-Achel
+32 (0)11 922 111   
info@i4f.com
www.i4f.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.