Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

De volgende stap naar een nieuw Design Museum

Met een ruime meerderheid in de gemeenteraad is op dinsdag 31 januari ingestemd met de voorbereiding voor de verhuizing van Design Museum Den Bosch naar de Bossche Stadsdelta. 26 van de 37 raadsleden stemden in met de plannen; naast de coalitie sloten ook Volt en Bosch Belang zich aan. Daarmee is een de volgende stap gezet in de richting van een nieuw Design Museum Den Bosch.  


Foto door Thijs Wolzak.

‘Het succes van de stad’
Inhoudelijk kan het museum op nog veel meer steun rekenen. Onder andere Leefbaar ’s-Hertogenbosch was lovend over de ontwikkeling en het publieksbereik van Design Museum Den Bosch. Ook de grootste oppositiepartij Bossche Groenen liet zich zeer positief uit over het museum: ‘Het Design Museum is het succes van de stad; er komen ongelofelijk veel mensen op af en ze laten mooie dingen zien.’


Foto door Ben Nienhuis.

Ook nieuwe woningen en een parkeergarage
De verhuizing van Design Museum Den Bosch staat niet op zichzelf; het is een belangrijke schakel in het ontwikkelen van de Bossche Stadsdelta. De Bossche Stadsdelta beslaat de Tramkade, maar ook de Citadel en het gebied direct aan de noordkant van de Dieze. In de ontwikkeling van dit deel van de stad zijn ook plannen opgenomen voor de bouw van 185 nieuwe woningen, en een stadsparkeergarage.


Foto door Ben Nienhuis.

De volgende stappen
Nu er groen licht is voor de voorbereiding van de verhuizing, is het tijd voor de volgende stappen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de selectie van een architect en het opstellen van een programma van eisen voor het nieuwe museum. Uiterlijk 2030 hopen we iedereen in het nieuwe museum te kunnen verwelkomen. Tot die tijd blijven we prikkelende en mooie tentoonstellingen maken op onze huidige plek op de Mortel 4. 

Meer informatie:
Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
5211 HV 's-Hertogenbosch
073-627 3680
info@designmuseum.nl
www.designmuseum.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.