Trends op Domotex 2023: Haaks op duurzaamheid

Dit zijn de winnaars van Green Collection Award

Bijna geen enkel ander onderwerp is zo aanwezig als duurzaamheid. Het beïnvloedt alle gebieden van ons leven: Domotex 2023, 's werelds grootste vakbeurs voor tapijt en vloerbedekking, vormt daarop geen uitzondering.

Op 's werelds toonaangevende vakbeurs voor tapijt en vloerbedekking, die van 12 tot en met 15 januari 2023 werd gehouden,  kwamen exposanten en bezoekers bijeen om te praten over productinnovaties en trends in de branche. Naast de positieve sfeer overtuigde vooral de waarde gerichte oriëntatie van het evenement.

Het actuele hoofdthema "Floored By Nature" verwees naar het megatrend van duurzaamheid en richtte zich dus op groene onderwerpen zoals het duurzame gebruik van hulpbronnen, recyclingbeheer, natuurlijke en gerecyclede materialen en gezonde leef- en werkomgevingen. Het hoofdthema was verdeeld in de gebieden "Connecting Markets", "Conscious Living" en "Colourful Nature".

Met presentaties van duurzame producten en actuele onderzoeksprojecten, een haptische materialenshow en een inspirerend conferentieprogramma vormde de speciale display The Green Collection in hal 23 het creatieve en communicatieve hart van de beurs.

Green Collection Award
Ook onderdeel van de speciale display was de prijsuitreiking van de Green Collection Awards, die voor het eerst op Domotex werd uitgereikt en duurzame producten en productieprocessen alsmede bijzonder geëngageerde bedrijven bekroont. Een onafhankelijke jury - bestaande uit Bayram Aslan, directeur van TFI Aachen, Joachim Stumpp, directeur van de materialendatabank raumprobe, Roman Eberharter, voorzitter van de European Federation for Furniture Retailers (FENA), Reto Aschwanden, directeur van de non-profitorganisatie Label STEP en Thomas Pfnorr, duurzaamheidsfunctionaris van SN-Verlag - selecteerde negen winnaars uit alle voor de prijs ingediende producten:

Le Fil Vert Rugs Collection | ABC Italia SRL (IT)
Go4cork Plus | Amorim Cork Composites (DE)
AMORIM WISE cork inspire 700 HRT | Amorim Deutschland GmbH (DE)
FIBRANO | Li&Co AG (CH)
Puro | Oriental Weavers (EG)
Ökologische Trittschalldämmung | STEICO (DE)
Hywood | ter Hürne GmbH & Co. KG (DE)
Tisca Respect Collection | Tisca Austria GmbH (AT)
PURLINE BIOBODEN wineo 1000 | Windmöller GmbH (DE)

Naast de Green Collection Award werden tijdens de beurs ook de Parkett Star, Carpet Star en Carpet Design Award uitgereikt.

Natuurlijke en duurzame vloerbedekkingen
De duurzame focus werd ook weerspiegeld in het productassortiment van de exposanten in de rubriek "Flooring". Kurk is een van de snel regenererende natuurlijke materialen. Het heeft bovendien een isolerende werking, vermindert de geluidsoverdracht en temperatuurschommelingen en verbetert het binnenklimaat. Als specialist in kurk presenteerde Amorim verschillende geprefabriceerde vloeren en zelfklevend parket van dit duurzame materiaal. De Zwitserse fabrikant Li&Co toonde ook "LICO Kork" en "LICO Printcork" vloeren van dit materiaal. Naast natuurlijke kurkvloeren toonde het bedrijf ook "Fibrano", een plasticvrije natuurlijke vloer die uitsluitend bestaat uit hernieuwbare materialen zoals hout, kurk, natuurlijke vezels, rubber en andere natuurlijke grondstoffen. 

Lees verder op domotex.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.