Leoxx neemt afscheid van traditionele backing van tapijttegels

Traditionele backingtypen van tapijttegels bevatten componenten die belastend zijn voor het milieu en onze gezondheid, zoals latex, bitumen en pvc. Daarom nemen steeds meer spelers in de tapijtindustrie afscheid van deze schadelijke bestanddelen en brengen zij duurzame alternatieven op de markt. Ook bij LEOXX streven ze ernaar de milieu-impact steeds verder te beperken en zetten ze flinke stappen naar een collectie met een milieuvriendelijke backing. Het nieuwste bewijs hiervan is de nieuwe FLEXX tapijttegelcollectie, die architecten en interieurontwerpers helpt bij het vormgeven van een duurzame werk- en leefomgeving met een zo laag mogelijke impact op mens en milieu.Traditionele backing van tapijttegels
Tapijttegels zijn net als kamerbreed tapijt voorzien van een rug, ook wel aangeduid als backing. Soorten backings die van oudsher het meest gebruikt worden voor tapijttegels zijn een backing op basis van bitumen of een backing op basis van pvc. Om het garen te verankeren aan de bovenkant van de backing wordt een precoat gebruikt. Het hoofdbestanddeel van deze precoat is (synthetisch) latex. Bitumen, pvc en latex zijn alledrie materialen die belastend zijn voor het milieu en/of onze gezondheid. Bij bitumen is dat de fossiele grondstof waaruit het gewonnen wordt, namelijk ruwe olie. Bij pvc zijn het gebruik van weekmakers (waaronder ftalaten) en andere schadelijke stoffen een zorgelijke factor. Het issue bij synthetische latex is dat het gemaakt is van aardolie en schadelijke chemische stoffen bevat.


Meer informatie:
LEOXX
Ringveste 9
3992 DD Houten
+31 30 635 10 00
info@leoxx.nl
www.leoxx.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.