Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tien interieurs die optimaal gebruik maken van smalle ruimtes

Dit lookbook bevat tien woningen die slim gebruik maken van smalle ruimtes, zoals krappe woonruimtes, keukens in gangen en interieurs in magere Japanse huizen.

Projecten op krappe stadslocaties of in historische gebouwen hebben vaak te maken met lange en smalle interieurs.

Hier zijn 10 voorbeelden van interieurs waar smalle ruimtes optimaal zijn benut dankzij een intelligent ontwerp.

Dit is de laatste in het serie lookbooks, die visuele inspiratie biedt uit het archief van Dezeen. Voor meer inspiratie zie eerdere lookbooks met mezzanine slaapkamers, creatieve inbouwmeubels en woningen die een hoogtepunt maken van hun gangen.

1,8m Breed Huis, Japan, door YUUA Architects & Associates
Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de kamers in dit huis in het centrum van Tokio slechts 1,8 meter breed, dus de Japanse studio YUUA Architects & Associates moest het interieur met zorg plannen.

Ze gebruikten split-level vloeren om natuurlijke afscheidingen te creëren tussen de verschillende ruimtes, met een keuken en een eetkamer langs één muur, terwijl een donker kleurenschema bedoeld is om "een gevoel van diepte" te geven.

Horta Nord herenhuis, Spanje, door DG Arquitecto Valencia
DG Arquitecto Valencia heeft in dit Valenciaanse herenhuis als onderdeel van een renovatieproject voor een jong gezin een keuken in een doorgang geplaatst.

Witte vloertegels en downlighting aan het hoge plafond zorgen ervoor dat de ruimte ondanks de smalle afmetingen toch royaal van omvang blijft.

196 Orchard appartement, VS, door Alex P White
De Amerikaanse ontwerper Alex P White creëerde een modelwoning voor een hoogwaardig flatgebouw in Manhattan's Lower East Side, gekenmerkt door plafonds van rustgevend beton, grijze pleisterwanden en een neutrale inrichting.

In de smalle woonkamer zorgt een mix van vormen en texturen in combinatie met ingebouwd meubilair voor extra visuele diepte, van een reeks ivoren wandkleden van de kunstenaar Mary Little uit Los Angeles tot een grote, door White ontworpen walnotenhouten kast en een kartonnen stoel van Frank Gehry.

Notting Hill maisonnette, UK, door Francesco Pierazzi Architects
In deze Londense maisonnette, die is gerenoveerd door Francesco Pierazzi Architects, is in een gang een kleine studieruimte van multiplex genesteld.

Om de hoogte van het huis te benadrukken, plaatste de studio deuropeningen van vloer tot plafond in alle smallere kamers en liet de bakstenen muur bloot, gecompenseerd door donkere vloeren.

Seochon micro guesthouse, Zuid-Korea, door Z_Lab
Het serene interieur van Z_Lab voor dit kleine gastenverblijf in een steegje in het noorden van Seoul is gevestigd in een voormalig traditioneel Koreaans huis, ook wel bekend als een hanok.

In de hoofdruimte, lang en rechtlijnig, staan verschillende functies op een rij, van een gezellige leeshoek op een houten bank tot een lange notenhouten tafel om thee te drinken die direct naast een verzonken waterbad staat. 

Lees verder op dezeen.com

Publicatiedatum: