'Levensgroot conversatiestuk'

Binnenkijken in oude telefooncentrale van 1 miljoen euro

In het vestingstadje Brielle staat een prachtige telefooncentrale te koop voor maar liefst 1 miljoen euro. Het pand heeft een oppervlakte van 621 vierkante meter. 

Funda omschrijft: ''Op een steenworp buiten de historische veste van Den Briel, ligt deze voormalige telefooncentrale. De plek van verbinding voor Voorne-Putten, via de draaischijf van de één naar de hoorn van de ander; dit was de plek waar contact werd gemaakt. Hoewel we vandaag de dag nog steeds ‘verkeerd verbonden’ zeggen wanneer we een verkeerd nummer hebben ingetoetst, is de functie van deze plekken al sinds lange tijd komen te vervallen. Maar wat een kolos! En wat een historische waarde…''

Het huis - hiervoor door een ingenieursbureau van telefooncentrale naar kantoor omgetoverd- is een karakter op zich. Alle hoeken en kamers fluisteren je sterke verhalen en grapjes in je oor en onwillekeurig zul je glimlachen en grijnzen om wat ze je vertellen. De persoonlijkheid van dit huis is minstens zo groot als zijzelf; met een gebruiksoppervlak van 621 m² op een perceel van 1.485 m², is dat gigantisch.

Dit huis is nu de zowel een woning als een bedrijf in kunst- en verzamelobjecten, maar het is nog zoveel meer. De definitie van een conversatiestuk is in enge zin een groepsportret van mensen die met elkaar in gesprek zijn, maar de interpretatie is ook ruimer; een enkel object dat aanleiding geeft tot een gesprek. Dit bijzondere woonobject met haar rauwe, industriële randjes en het vrije interieur is aanleiding voor een hele kamerzitting. Het is een levensgroot conversatiestuk.

Bron en meer foto's: Funda


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.