Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vescom introduceert gerecyclede bouclé stoffen

De duurzame gerecyclede bouclé meubelstoffen van Vescom combineren huiselijk comfort met de hoogste prestatiespecificaties voor de projectmarkt. De stoffen zijn heel zacht en creëren een warme en huiselijke sfeer in commerciële interieurs. De garengeverfde meubelstoffen Auckland en Foster zijn geweven in de volledig CO2-neutrale weverij van Vescom en bevatten voornamelijk gerecycled brandwerend polyester bouclégaren dat is gemaakt van gebruikte PET-flessen. Ze hebben een driedimensionaliteit en een ambachtelijke uitstraling die niet kan worden geëvenaard met plat, niet-gestructureerd garen.

Foster: extreem zachte touch
Foster, gemaakt van gerecycled polyester (97%) afkomstig van PET-flessen, is een unikleurige, universele bouclé meubelstof die ongelooflijk zacht aanvoelt. Dankzij de combinatie van huiselijk comfort en extreem hoge prestaties, zoals een Martindale-waarde van 70.000, is Foster opmerkelijk uniek voor een bouclé meubelstof. Bouclégaren geeft meubeltextiel van nature textuur en tactiliteit, maar als garengeverfde stof biedt het extra diepte en driedimensionaliteit. Het universele karakter van Foster komt tot uiting in 27 kleuren die zijn geïnspireerd op de natuur.

Auckland: speels en driedimensionaal
Auckland - een strak geweven bouclé-melange - krijgt zijn speelse aanblik, driedimensionaliteit en organische grid door de combinatie van twee verschillende inslaggarens - het ene bouclé, het andere plat. De verschillende gekleurde garens die in elke jacquard meubelstof worden gebruikt, leveren 34 unieke en verrassende kleurencombinaties op, zoals fris violet en mosgroen of gedurfd blauw en levendig oranje.

Harmonieuze combinaties
Dankzij hun bouclégaren en complementaire kleurstellingen kunnen Auckland en Foster op harmonieuze wijze worden gecombineerd in het interieur en op meubels en wandpanelen. Hun kleuren matchen in vrijwel elke omgeving evenals in combinatie met andere materialen.

Geschikt voor de projectmarkt
De gerecyclede bouclé meubelstoffen van Vescom zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de strenge technische eisen van de internationale projectmarkt, en zijn duurzaam, licht- en kleurecht, zeer slijtvast, pluizen nauwelijks en zijn gebruiksvriendelijk. De producten doorstaan alle Europese en Amerikaanse brandwerendheidstesten, een kwaliteit die in het garen zelf is ingebouwd in plaats van als afwerking te worden aangebracht. Daardoor wordt gegarandeerd dat deze eigenschap permanent in de stof aanwezig blijft. De stoffen voldoen ook aan de strenge IMO-normen, waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt aan boord van vaartuigen op het water, waaronder cruiseschepen.

Meer informatie:
Vescom
www.vescom.com 

Publicatiedatum: