Delva opent vrijdag vernieuwde winkel

Delva trekt na vier decennia weg uit het Veurnse stadscentrum en opent vrijdag op de handelszone Monnikenhoek een gloednieuwe winkel op maat van de doe-het-zelver, vakspecialist en hobbykok. De familie Delva is ondernemend. Wijlen Frans legde de kiem in Diksmuide, dochter Christa en schoonzoon Jean-Pierre breidden uit naar Veurne en Ieper. Met de broers Dominique en Bruno schrijft de derde generatie het verhaal verder. Of hoe een hechte familieband ‘de commercie’ vooruit kan helpen. Dat meldt Het Laatste Nieuws (HLN).


Zaakvoerders Dominique en Bruno.

Beginjaren
Door de stijgende vraag bij hun bestaand landbouwcliënteel om klein gereedschap mee te brengen met de leveringen van veevoeders en meststoffen, werd door de heer en mevrouw Frans Delva-Destrooper nagedacht over het oprichten van een nieuwe firma. In die tijd kwamen de eerste ‘stock americains’ op en met de vraag van hun klanten in het achterhoofd, werd beslist om in mei 1968 in een magazijn gelegen aan de Ijzerdijk 57 te Diksmuide “Delva Shopping” op te starten. De eerste stappen werden gezet en al vlug bleek het een goede beslissing te zijn.

Groei
Onder het bewind van dochter Christa en haar man Jean-Pierre Van de Walle werd de zaak met veel liefde voor het vak uitgebouwd en al vlug werd het aanbod aan goederen steeds ruimer.

In 1977 bleek het pand van de veevoederhandel gelegen langs de Kaaiplaats te Veurne niet langer geschikt en werd uitgekeken naar een nieuwe locatie op het industrieterrein. Door het succes van Delva Diksmuide, werd al snel een nieuwe bestemming gevonden voor de gebouwen langs de Kaaiplaats en in augustus 1978 werd Delva Veurne geopend.

Nogmaals 9 jaar later werd een gelijkaardige ingreep gedaan langs de Oostkaai te Ieper. Als gevolg hiervan werd in juli 1987 Delva Ieper geopend. Doorheen de jaren werd er hard gewerkt aan een uitgebreid en kwalitatief productassortiment en werden de winkels ook frequent geüpdatet en uitgebreid. Zo werd in 1994 een volledig nieuwe vleugel aan de winkel te Diksmuide in gebruik genomen, wat de winkel bracht naar een totale oppervlakte van 5000m2. In Ieper werd in 2007 aanpalende grond gekocht om de parking uit te breiden en een centraal magazijn te bouwen.

Volgende generatie
Zonen Bruno en Dominique zijn ondertussen ook al enige jaren actief in de firma en helpen mee bouwen aan het blijvend succes van Delva doe-het-zelf en vakhandel.

Bruno neemt de financiële kant en het beheren van alle personeelszaken en administratieve diensten voor zijn rekening. Daarnaast behartigt hij ook de contacten met het professioneel cliënteel. Dominique is actief in het aankoopbeleid en bekommert zich samen met de verantwoordelijken om de dagelijkse winkelwerking. Begin 2014 werd er ook een nieuw logo gelanceerd om deze generatiewissel kracht bij te zetten.

Meer informatie:
Delva Veurne
Monnikshoekstraat 19
8630 Veurne
058/31.13.60
veurne@delva.be
www.delva.be

Delva Diksmuide
Ijzerdijk 57
8600 Diksmuide
051/50.44.01
diksmuide@delva.be

Delva Ieper
Oostkaai 6
8900 Ieper
057/21.78.72
ieper@delva.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven