Nieuwe SS23 collectie van Essenza is vooral vrouwelijk en klassiek

Essenza lanceert Garden of Serenity: 'Een droomwereld die fungeert als ultiem toevluchtsoord voor wanneer het voorjaar aanbreekt. Hier is het rustig en kalm, hoopvol en optimistisch.' De kleuren zijn subtiel, maar ook kleurrijk en eigenzinnig.

Garden of Serenity is een collectie geworden waar ze het jaar 2023 vol trots mee starten. En met een nieuw jaar en een nieuwe collectie, breken ook nieuwe dromen aan.Kleurkaart
De lente/zomer ’23 collectie is vrouwelijk en klassiek. De kleuren zijn tonaal en kleurrijk tegelijk. Binnen de collectie vind je zachte kleurcombinaties met hier een daar een kleurrijke uitschieter, maar altijd elegant en rustgevend. De collectie is in twee thema's opgedeeld. In het eerste thema – Floral Romance – domineren rustgevende blauwtinten, gecombineerd met krachtig roze en fris groen voor een modisch en fris karakter.

Het tweede thema – Festina Lente – heeft een zacht en terughoudend kleurenpalet waarbij zachte geel- en roze tinten de hoofdrol spelen. Door deze kleuren naast elkaar te zetten, wordt er een rustiger, doch kleurrijk geheel gecreëerd. De toevoeging van Marine Blue zorgt voor een onverwachte twist binnen dit thema.

De Prints
Voor deze collectie hebben de designers van Essenza prints gemaakt. Afgelopen najaar maakten ze al kennis met Ophelia. "Wij geloven in deze print en hebben hem daarom voor zomer ’23 opnieuw geselecteerd. Afgelopen winter meer uitgesproken en expressief, nu ingetogen en elegant wat kleur betreft", aldus Essenza.

Maen brengt een 'vleugje romantiek' in de collectie met haar transparante look en elegante broderie. Dessin Lenthe laat takjes zien met blauwe bessen die geschilderd zijn met aquarel. Print Feda heeft met fineliner getekende bloemen, geïnspireerd op de decoratieve bloemen uit de art nouveau tijd.

Phaedra
Phaedra bestaat uit een collage van verschillende onderdelen uit een boek uit het Rijksmuseum. Er staan onder andere granaatappels, peren, artisjokken, druiven, klaprozen, bramen en sinaasappels op.

Duurzaam en comfortabel
Essenza draagt de aarde een warm hart toe en kiest opnieuw voor duurzame materialen. Een aantal dekbedovertrekken zijn gemaakt van biologisch GOTS-gecertificeerd katoen satijn, Lyocell en bamboe viscose. Een groot aantal accessoires zijn gemaakt van gerecycled polyester, 100% biologisch katoen of GOTS-gecertificeerd katoen (onze strandlakens).

Meer informatie:
Essenza
webstore@essenzahome.nl
www.essenzahome.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven