'Warme, sfeerverlichting is niet het enige dat belangrijk is in de woonkamer'

"Warme, sfeerverlichting is niet het enige wat belangrijk is in de woonkamer. Voldoende lees- en werkverlichting is even belangrijk en moet ook voldoende aanwezig zijn. Vooral om dat we steeds vaker vanuit huis werken en de woonkamer geregeld als thuiskantoor dient. Bovendien gaat de eetkamer vloeiend over in het woongedeelte. Het is dus het beste om verschillende lichtbronnen te gebruiken om een sfeervolle mix van directe en indirecte verlichting te creëren", aldus Wever & Ducré. Het designverlichtingsmerk geeft een aantal tips.


Foto: Salvatore Guido.

Basis verlichting
"Basisverlichting van 100-200 lm/m² is ook in de woonkamer een absolute must. Kijk dus goed naar de grootte van de kamer, de kleur van de muren en de vloer en volg uw gevoel in welke armatuur het beste in de ruimte past.


Foto: Salvatore Guido.

Lichtzones
Lichtzones zijn een geweldige manier om een kamer groter en interessanter te doen lijken. Kies bijvoorbeeld een mooi gevormde leeslamp, die de ruimte rondom een zetel snel omtovert tot een gezellige leeszone. Of met een opvallende staande lamp.


Foto: Marco Richter Fotography.

Wandverlichting als kunstwerk
Decoratieve wandverlichting zet ook vakkundig de toon in de kamer. Populaire ontwerpen zijn de opvallende armaturen zoals VENN of FINLIN, die worden gemonteerd in kleine groepen aan de wand", besluit Wever & Ducré.

Meer informatie:
Wever & Ducré
Spinnerijstraat 99/21
8500 Kortrijk
+32 56 492 800
office@weverducre.com
www.weverducre.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven