Cosentino krijgt internationale erkenning voor haar inzet voor duurzaamheid

Cosentino Group, ontwerper en producent van duurzaam plaatmaterialen, wordt opnieuw erkend voor haar strategie tegen klimaatverandering en koolstofarm produceren door te worden opgenomen in de lijst van het Carbon Disclosure Project (CDP). Het bedrijf nam in 2022 voor het eerst deel aan de ranglijst die deze prestigieuze entiteit jaarlijks uitwerkt en behaalde een “B”-rating.

Het Carbon Disclosure Project (CDP) is een wereldwijde non-profitorganisatie die het wereldwijde milieu-openbaarmakingssysteem beheert voor bedrijven, steden, staten en regio's. Bijna 20.000 organisaties over de hele wereld rapporteerden in 2022 gegevens via dit platform, waaronder meer dan 18.700 bedrijven die de helft van de wereldwijde marktkapitalisatie vertegenwoordigen, en meer dan 1.100 steden, staten en regio's.Het behalen van deze beoordeling is een prestatie voor Cosentino Group. In haar evaluatie heeft de entiteit aandacht besteed aan het beheer van de CO2-uitstoot door het bedrijf, de integratie van duurzaamheid in de organisatie en de maatregelen die zijn genomen om de effecten van klimaatverandering te verminderen.

“We zijn erg trots dat we een niveau B hebben behaald in onze eerste evaluatie met CDP. Deze prestatie benadrukt de strategie van Cosentino op het gebied van duurzaamheid en de inzet voor het koolstofvrij maken van onze processen. Het onderschrijft ook onze inzet voor klimaatverandering, het bevorderen van initiatieven, producten en oplossingen met minder impact op het milieu. In deze lijn zullen we blijven werken aan het verbeteren van onze praktijken en het behalen van een hogere rating in de toekomst”, aldus Antonio Urdiales, directeur milieuduurzaamheid van Cosentino Group.

Meer informatie:
Cosentino Nederland
Florijn 6
5751 PC Deurne 
+31 (0)493-326910
www.cosentino.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven