The Substitute, Cooloo en Furnify houden gezamenlijk event

The Substitute, Cooloo en Furnify houden dinsdag 7 februari een event in het kader van de Circulaire Week. In het pand van de laatstgenoemde organisatie zal het evenement plaatsvinden. Interieurontwerpers, architecten, producenten, merken en retailers zijn uitgenodigd. Het programma is Engelstalig.

Machteld Rijnten, van The Substitute, licht het nader toe: "Marieke Kamphuis en ik hebben samen met twee superfijne partners een middag samengesteld die je niet mag missen als jij (met je merk/bedrijf) bij wilt dragen aan de circulaire transitie in de interieurbranche. We zijn supertrots dat Annemarie Rakhorst , voorzitter transitieagenda consumptiegoederen, de aftrap doet van dit event met inzage in de regelgeving waar de overheid nu mee bezig is."



Tijdens het event wordt er in de ‘duurzaamheidsjungle’ gedoken. Welke regelgeving komt er op ons af? Wat zijn de eerste stappen die je kunt zetten richting circulariteit? Hoe kunnen we leren van andere merken die ons een paar stappen voor zijn? Het moet een inspirerende middag vol kennis en verbinding worden die je kosteloos bij kunt wonen. "Wij geloven dat delen en samen optrekken de enige weg is die gaat leiden naar de circulaire economie", aldus Machteld.

Reserveren kan via deze link.

Programma
13:00 – 14:00 uur

  • Lunch: beperkt plaats

14:00 – 14:45

  • Keynote: Omschakelen naar duurzaam is de enige optie.
  • Door Anne Marie Rakhorst & Marieke Kamphuis
  • Over aanstaande regelgeving, grondstofschaarste, stijgende materiaalprijzen én stijgende duurzame vraag van klanten.

15:00 – 16:00 uur

  • Ronde tafel: Hoe navigeer je je interieurmerk naar een circulaire bedrijfsvoering.
  • Op het podium: Ricco Fiorito (Cooloo), Machteld Rijnten (The Substitute), Sabrina van Dongen (Furnify), Moderator Janina Nieper
  • Herken je een van deze struggles? Hoe transformeer je van een lineair naar een circulair businessmodel? Hoe beoordeel je duurzaamheidsclaims? Hoe communiceer je over de echte prijs van producten en overtuig je klanten? Waar begin je bij het ontwikkelen van een circulair businessmodel? Hoe ga je om met nieuwe duurzame materialen die je niet kent en veranderende esthetiek als je ecodesign gaat toepassen? Hoe accepteer je dat er nooit een 100% oplossing komt?"

16:00 – 16:45

  • Speeddate-sessie. Benieuwd naar de mensen achter circulaire merken? Een actieve fun sessie om zinvolle verbindingen te maken met gelijkgestemde mensen en merken.

17:00 – 19:00 uur

  • Borrel, hapjes en netwerken

Meer informatie:
The Substitute
www.thesubstitute.nl

Cooloo
www.cooloo.nl

Furnify
www.furnify.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven