Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen bestaande koopwoningen in alle provincies gedaald

In het vierde kwartaal van 2022 zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in alle provincies gedaald ten opzichte van het kwartaal er voor. Het aantal woningtransacties is in tien van de twaalf provincies gestegen in vergelijking met het derde kwartaal. Ook van alle woningtypen daalden de prijzen. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.


Vrijstaande woning in Opende te koop op Funda.

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling in 9 jaar. In alle provincies daalden de prijzen. Dat is na het tweede kwartaal van 2013 niet meer voorgekomen. Met 3,9 procent was de prijsdaling het grootst in Utrecht. Het kleinst was de daling in Limburg (1,2 procent).

Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2021 waren bestaande koopwoningen gemiddeld 5,1 procent duurder. Een kwartaal eerder was de prijsstijging op jaarbasis 11,9 procent. In het vierde kwartaal van 2022 kostte een bestaande koopwoning gemiddeld 415.546 euro.

Publicatiedatum: