Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vivafloor deelt interieurtrends van 2023

Een nieuw jaar met nieuwe interieurtrends. Zo ook bij Vivafloors, die deze interieurtrends voor 2023 deelt in een blog. Hierin worden de populaire stijlen, kleuren en materialen gedeeld.

De natuurliefhebber
"Deze trend is voor de natuurliefhebber. De trend voldoet aan onze behoefte om weer meer balans in ons leven te krijgen en om te re-connecten met de natuur om ons heen. In deze trend is het ook vooral belangrijk dat de vrolijkheid van de natuur naar voren komt. Dit stukje magie creëeren we met de uit de natuur afkomstige hoofdkleur; zacht geel. Deze kleur kan worden gecombineerd met allerlei pasteltinten uit de natuur. Van deze kleur wordt ons interieur vrolijk en worden wij dat automatisch ook. 

Warme kleuren en materialen
Warme kleuren en materialen zie je in grote gebaren terugkomen in het interieur. Denk aan grote meubels in een warme kleur èn in een rijk warm materiaal. Fluweel is nog steeds trendy maar ook zie je bij deze trend natuurlijke materialen terugkomen zoals rotan en marmer. De mix tussen natuurlijke en rijke materialen geeft een extra speciale twist aan deze woontrend. De trend heeft hierdoor een moderne uitstraling met een vleugje nostalgie. Deze stijl is een mix van oud en nieuw. Vaak worden deze gecombineerd met een modische accentkleur. Denk aan feloranje, rood, petrol en zachtroze.

Grafische prints
Durf jij out-of-the-box te gaan? Dan is deze woontrend wellicht iets voor jou. De meest opvallende grafische prints zijn namelijk helemaal trendy in het jaar 2023. De prints creëeren een moderne uitstraling maar brengen je ook deels terug naar de seventies. Denk aan wanddecoraties en accessoires in bijvoorbeeld een blokjes, streepjes-of bloemenprint. Deze trend van grafische prints gaan hand in hand met een kleurrijk interieur. Een kleurenpalet van gekke en verrassende kleurcombinatie’s; een mix van lichte pastelkleuren maar ook harde felle en donkere kleuren mogen ook zeker gezien worden. Alles mag en kan.

Viva Magenta
Viva Magenta is de nieuwe trendkleur voor het jaar 2023, uitgekozen door Pantone. Pantone heeft deze kleur geselecteerd als een genuanceerde rode tint, die balanceert tussen warm en koel. Viva Magenta vertegenwoordigt twee uitersten namelijk; het fysieke en virtuele van onze moderne wereld. Assertief maar niet agressief. Deze kleur is op z’n zachts gezegd een intense kleur, met name voor het interieur. Waaghalzen smeren de kleur op de muur, als je durft geheel volgens de laatste woontrends 2023; inclusief plafond. Vind je dit te extreem dan kan de kleur ook beeldig staan in de vorm van een accessoire of als accentkleur in een kussen, vloerkleed of schilderij.

Minimalistisch
Duurzaamheid is in het algemeen al een groot onderwerp maar in de interieurwereld kan deze ook zeker niet ontbreken. We slaan alleen een andere zijweg in die ook zeker niet onbelangrijk is namelijk; ontspullen. Dit noemen we de woontrend; minimalisme. Denk aan zachte en lichte kleuren met tijdloze en abstracte vormen en materialen. Een woonstijl die lang meegaat en waar je niet snel op uitgekeken raakt. Kortom een duurzame woonstijl waarbij we alleen de essentie laten zien. Door de keuze voor organische vormen voelt dit interieur zacht en vooral ruimtelijk aan", besluit Vivafloors.

Meer informatie:
Vivafloors

Publicatiedatum: