Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'WOZ-waarde stijgt dit jaar gemiddeld 17%'

Door de forse stijging van de huizenprijzen afgelopen jaren, gaat ook de gemiddelde WOZ-waarde van woningen in 2023 met gemiddeld 17% omhoog blijkt uit cijfers van de Waarderingskamer. Voor veel huiseigenaren een verrassing, omdat de verkoopprijzen van woningen op dit moment juist dalen. Volgens de NVM daalde de gemiddelde huizenprijzen in 2022 met ongeveer 6%. De WOZ-waarde wordt echter gebaseerd op de waarde van de woning een jaar eerder, op 1 januari 2022. Dat meldt Vereniging Eigen Huis.


Monumentale villa in Wamel. Foto: Funda.

Het is het zesde jaar op rij dat de gemiddelde WOZ-waarde van woningen met meer dan 5% stijgt. Dit is daardoor een van de grootste stijgingen sinds de introductie van de WOZ-waarde. 

In de eerste maanden van het jaar krijgen huishoudens de jaarlijkse aanslag gemeentelijke woonlasten in hun (digitale) brievenbus. Hierop staat de nieuwe WOZ-waarde van hun woning. Een gemiddelde woning is dit jaar voor de belastingen €368.000 waard; een stijging van 17% ten opzichte van €315.000 in 2022. Per woning of gemeente kan de waardestijging fors afwijken van het landelijk gemiddelde.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Publicatiedatum: