Classics Tide-collectie van Mosa geïnspireerd door de kust

De nieuwe collectie van Mosa is een eerbetoon aan generaties vakmanschap met een vloeiend palet van schilderachtige kleuren die zijn geïnspireerd door de kust. De collectie onderscheidt zich door een veelzijdige, compacte vorm en hoogwaardige eigenschappen.

De serie combineert een diepe warmte textuur die vaak in verband worden gebracht met ambachtelijke tegels. Ondanks de moderne uitstraling met rechte hoeken, lijkt het alsof de klei met de hand is geperst. Verschillende visuele dieptes en subtiele beweging in de glazuurtechniek zorgen voor levendige, opvallende oppervlakken zonder herhalingen.

Tien kleuren, geïnspireerd door de kust
De Mosa Classics Tide-serie bestaat uit tien zachte, rijke kleuren die de schilderachtige energie van vloeiende kustlijnen nabootsen. Kies uit Serene White, Fog Grey, Bone Blue, Mist, Charcoal Grey, Blush, Rust, Sand, Sage en Forest Green om ruimtes te hullen in kalme, warme texturen of opvallende, levendige oppervlakken.

Compacte afmetingen
Dankzij het veelzijdige kleine rechthoekige formaat kunnen de Classics Tide-tegels van 10x20 centimeter moeiteloos worden gebruikt in openbare en horecaruimtes. Zoals alle rechthoekige tegels kunnen de tegels van Classics Tide verticaal, horizontaal, offset of lineair worden geplaatst, of in visgraatmotief voor subtiele plaatsing in een volledige ruimte of uitgesproken 'feature wanden'. De rechte hoeken maken plaatsing eenvoudig en de geglazuurde rand zorgt voor een afwerking van kwaliteit.

Bijpassende vloertegels 
Classics Tide kan worden gecombineerd met de vloertegelcollecties van Mosa. Zo zorgt u voor eindeloos veel ontwerpmogelijkheden; van contrasterend tot monochroom, van warm tot koel, van licht tot donker en van subtiel tot opvallend. Het Mosa Design Team heeft een selectie bijpassende vloertegels uit de Mosa Core Collection geselecteerd voor elke kleur uit de Classics Tide-serie om moeiteloos een samenhangend geheel te creëren. Het modulaire wand-vloerconcept zorgt ook voor een vlekkeloze overgang van patronen in levendige ruimtes.
 
Gecertificeerd duurzaam ontwerp
Mosa stimuleert architecten en ontwerpers om ruimtes te creëren met een positieve impact op mensen en de planeet. Daarom is Mosa de eerste fabrikant van keramische tegels ter wereld die Cradle to Cradle Certified® Gold ontvangt voor het grootste deel van de tegelcollectie. Cradle to Cradle Certified is een van de meest geavanceerde wetenschappelijk onderbouwde normen ter wereld voor het verifiëren van de veiligheid en circulariteit van producten. De norm is in het leven geroepen om menselijk welzijn en verantwoordelijkheid voor het milieu te maximaliseren. Om dit certificaat te behalen heeft Mosa zijn producten geverifieerd volgens de strenge duurzaamheidseisen voor materialen, circulariteit van producten, schone lucht & klimaatbescherming, water- en bodembeheer en sociale rechtvaardigheid.

Meer informatie:
Mosa
Meerssenerweg 358
6224 AL Maastricht
+31 (0)43 368 94 44
www.mosa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven