Nieuwste ontwerp van Bas Vellekoop te zien op Object Rotterdam

Met trots laat Bas Vellekoop zijn nieuwste ontwerp genaamd PINE zien bij OBJECT in Rotterdam. PINE is de eerste wandkast die wordt toegevoegd aan zijn collectie. Het is een modulair kast-systeem, waarbij het aantal onderdelen en de kleuren van de materialen zelf
gekozen kunnen worden.

PINE bestaat - naast stalen wandprofielen - uit vurenhouten planken met een uitgesproken tekening en een natuurlijke uitstraling. Het nieuwe wandsysteem biedt oneindig veel mogelijkheden; van een enkele wandplank tot een wand-vullende boekenkast. De onderdelen zijn beschikbaar in meerdere lengte- en of breedtematen. En om de kast perfect aan te laten sluiten op het interieur is er ruime keuze in de kleuren van de planken en de wandprofielen.

Bas Vellekoop weet het ambachtelijke vakmanschap van lokale meubelmakers te combineren met digitale productietechnieken, zoals computergestuurd frezen van hout en 3D lasersnijden van staal. De unieke combinatie van ambacht en techniek maakt het mogelijk om de houten planken op een subtiele manier te bevestigen aan de wandprofielen. Dit geeft het ontwerp de bekende signatuur van eenvoud in detaillering en constructie. De kast wordt in zijn geheel in Nederland gefabriceerd.

Wandkast PINE is vanaf 10 februari 2023 te bewonderen bij designbeurs OBJECT Rotterdam. De beursstand is mede mogelijk gemaakt door duurzaam materiaal dat beschikbaar gesteld is door Finsa.

Dutch Designer Bas Vellekoop streeft naar ontwerpen die een leven lang meegaan. Na zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag werd studio BAS VELLEKOOP opgericht (2010). Met zijn studio richt Bas zich op het ontwerpen van duurzame objecten met eenvoud in detaillering en heldere verbindingen. De constructie is daarbij bepalend voor de vormgeving.

OBJECT Rotterdam
Van 10 t/m 12 februari 2023 is Bas Vellekoop te vinden op de 2e verdieping van het HAKA-gebouw.

Bezoekadres: Vierhavensstraat 40, Rotterdam

De beurs is dagelijks geopend van 10:00u tot 18:00u. Tickets (€16,50) zijn online of via Bas Vellekoop zelf te verkrijgen (op=op). Laat per email weten als je gebruik wilt maken van deze gratis tickets.
www.objectrotterdam.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven