Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vintage meubelbeurs beleeft negende editie

Vintage meubelbeurs Design Icons beleeft alweer haar negende editie: 75 professionals die zich specialiseren in ‘mid-century design’ meubels en verlichting komen samen in Amsterdam op 1 + 2 April 2023. Als altijd vindt de verkoopbeurs plaats in de indrukwekkende Kromhouthal, met uitzicht over ’t IJ en het stadscentrum. 

Duurzaam? Zeker. Nostalgisch? Soms. Maar de belangrijkste reden waarom mensen zo gek zijn op vintage design is de vormgeving. Grootse iconen zijn ontworpen in de ‘mid-century modern’ tijd. De jaren `50, `60 en `70 is de periode van inspirerende pioniers: Bertoia, Jacobsen, Eames, Rietveld, Panton. De unieke, karakteristieke uitstraling van de meubels en ook de kwaliteit trekt mensen aan. Daarbij speelt mee dat een tijdloos icoon een slimme investering kan zijn. 

De euforie van een gave vintage vondst, daar kan niets tegen op. Liefhebbers kijken daarom jaarlijks uit naar Design Icons Amsterdam, een van de grootste vintage designbeurzen van Europa. Enkele standhouders zijn al sinds de eerste editie present; Vervlogen Jaren, De Vreugde Design, Kameleon Design en Dick van der Stap. De deelnemerslijst wordt aangevuld met andere professionals uit Nederland, maar ook België, Duitsland, Frankrijk, tot aan Zweden en Italië. Ze hebben elk hun eigen specialisme; van stoer industrieel tot Italiaanse lampen, van Dutch Design tot Eames kuipstoelen en van exclusieve topstukken van museumkwaliteit tot betaalbaar vintage. 

In een tijd waarin veel winkels enkel online verder gaan, is het beursweekend een unieke kans om zoveel vintage design in het echt te zien. Design Icons Amsterdam is gelukkig meer dan toonzaal alleen: proefzitten, verliefd worden op een ontwerp, de passie van de verkoper die graag meer over zijn stukken vertelt. En alle gepresenteerde stukken zijn ter plekke te koop. Die design crush die je tegen het lijf loopt, gaat dus mooi mee naar huis!

Design Icons Amsterdam vindt plaats in de karakteristieke Kromhouthal, aan de noordzijde van het IJ. Het uitlopen van de volle 140 meter die de hal lang is, wordt beloond met een prachtig uitzicht op het stadscentrum en voorbijvarende schepen. Verse koffie en cappuccino's worden bereid op de beursvloer. Zin om een bezoek aan Design Icons te combineren met lunch of diner? Vis-restaurant STORK grenst aan de beurs en is het gehele weekend geopend. 

Tickets voor de beurs zijn te verkrijgen op: www.design-icons.nl.  

Publicatiedatum: