Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studio HENK start nieuwe jaar met speciale collectie ter gelegenheid van 10-jarige bestaan

Nederlands designmerk Studio HENK start 2023 met een knaller; de nieuwste collectie omarmt de tienjarige geschiedenis van het merk door eerdere ontwerpen te transformeren in frisse, iconische en duurzame meubels. Op de Studio HENK-manier combineren deze meubels een slimme constructie en subtiele verfijning. De collectie, voornamelijk gemaakt van hout, benadrukt de vooruitgang van Studio HENK als bewust designmerk en vertegenwoordigt haar optimistische en ambitieuze visie voor een zero-waste meubelindustrie.



Tien jaar design
Deze nieuwe collectie vertegenwoordigt alles wat het merk heeft geleerd én in de toekomst wil zijn. Centraal staat het creëren van mooie, functionele meubels die gemaakt zijn om lang mee te gaan. De best-selling Slim X-type eettafel is opnieuw ontworpen met een volledig houten frame, terwijl de iconische geometrische X-vorm van het originele ontwerp wordt gekoesterd. De Slim-X Wood eettafel is verkrijgbaar in FSC-gecertificeerd massief eiken-of notenhout en tal van Studio HENK afwerkingen.



Blob
De ‘blob’-vorm van het merk komt terug in twee producten, de Blob wandplanken en de Blob salontafel. Deze unieke planken worden gekenmerkt door een zwevend en onzichtbaar montagesysteem en zijn verkrijgbaar in drie maten en zes verschillende afwerkingen zodat ze matchen met ieder interieur. De Blob salontafel heeft met zijn Round Radius Corners randafwerking een subtiele maar stevige uitstraling en is daarmee een aangename toevoeging aan iedere leefruimte. Deze nieuwe salontafel wordt geleverd in FSC-gecertificeerd massief eiken- en notenhout.

Vooruit kijken
De Column kast is een evolutie van Studio HENK’s Modular Cabinet en blinkt uit in eenvoud in ontwerp en constructie. Doordat de kast bij elkaar wordt gehouden met massief eikenhouten wiggen en houtenverbindingen zijn metalen onderdelen, schroeven en gereedschap helemaal overbodig. De Column kast is verkrijgbaar in 25 verschillende afmetingen en gemaakt van PEFC/FSC-gecertificeerd hout.

Het merk introduceert ook zijn eerste stapelbare stoel, die op unieke wijze is gemaakt van FSC-gecertificeerd massief hout. De Checker eetkamerstoel, met kenmerkende afgeronde rugleuning, combineert intelligent design en verfijning. Verkrijgbaar in alle Studio HENK afwerkingen.

De Mikado eettafel vult de collectie aan. Geïnspireerd door het gelijknamige spelletje, heeft deze unieke eettafel tafelpoten waarvan het lijkt alsof ze op elkaar gestapeld zijn. De Mikado eettafel is verkrijgbaar met alle Studio HENK tafelbladen.



Een zero-waste toekomst
De overwegend houten collectie is een bevestiging van Studio HENK’s toewijding aan duurzaamheid. De Column kast en Checker eetkamerstoel worden bijvoorbeeld bezorgd in een platte, flat-pack verpakking om de impact op het milieu te verminderen. Bovendien zijn deze meubels eenvoudig te monteren en demonteren voor het geval dat versleten onderdelen in de toekomst vervangen moeten worden. Met circulair design in het hart van alles wat ze doen, zet het merk zich meer dan ooit in voor het maken van mooie en functionele meubels die lang meegaan - zoals deze collectie laat zien. Studio HENK heeft ambitieuze plannen om de meubelindustrie van binnenuit te transformeren en volledig zero-waste te maken.

Meer informatie:
Studio HENK
www.studio-henk.nl

Publicatiedatum: