Krachten gebundeld in Nederlands vloerenlandschap

Met het samenvoegen van de twee ondernemingen IVC Group en Unilin Flooring ontstaat voor de Nederlandse markt een krachtige speler in de vloerenbranche: Unilin Flooring Nederland. Deze nieuwe organisatie heeft niet alleen intern een efficiëntieslag gemaakt maar ook zal de markt direct kunnen profiteren van deze ontwikkeling.

Beide organisaties zullen per direct vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Rotterdam van Unilin Flooring Nederland opereren. In totaal zijn er 210 medewerkers werkzaam voor de vier business units:

  • Premium Brands
  • Unilin Flooring Projecten
  • Partner Brands
  • Koninklijke Peitsman

Belangrijke wijziging is dat de premium merken Quick-step en Moduleo nu binnen één groep vallen. Voor de Nederlandse markt betekent dit dat deze merken elkaar zullen gaan versterken in de categorie van laminaat en pvc stroken. Elk merk behoudt echter zijn unieke identiteit en logistieke aanpak. De beide merken zullen elkaar aanvullen waar mogelijk met verschillende collecties en prijspunten.

Arnoud van Ravensberg, Richard Lensen en Danny Englebert.

Nieuw centraal magazijn in Ede
Ter ondersteuning van de nieuwe organisatie en ter verbetering van de algemene service zal Unilin Flooring Nederland in maart een groot centraal magazijn op een strategische locatie in Ede openen. Hierdoor vindt de logistieke afhandeling centraal in Nederland plaats.

Alle merken binnen Unilin Flooring Nederland worden van hieruit logistiek vertegenwoordigd. In de nabije toekomst zullen ook de Moduleo vloeren die momenteel nog vanuit België worden geleverd via het nieuwe distributiecentrum worden afgehandeld. Premium Brands
Onder deze divisie vallen de premium merken Quick-Step en Moduleo. Dit zijn duurzame en kwaliteitsvolle PVC- en laminaatvloeren. Naast de eigen groothandel Koninklijke Peitsman zijn er ook twee andere groothandelaren (PPC en Headlam) die Quick-Step blijven verdelen. De aanpak voor Moduleo blijft ongewijzigd, zij hanteert een directe retailer aanpak. De Moduleo klanten worden vooralsnog rechtstreeks vanuit België beleverd. In de nabije toekomst zullen ook de Moduleo vloeren vanuit het nieuwe logistieke centrum te Ede worden geleverd.

Meer informatie:
IVC Group
www.ivcgroup.com

Unilin Flooring
www.unilin.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven