Bespaard 300.000 vrachtwagen kilometers

Ikea bezorgt meubels in Parijs via Seine

Meubelgigant Ikea passeert nu de Seine om te leveren aan zijn Parijse klanten. De bestellingen worden klaargemaakt in de haven van Gennevilliers en met speciale containers naar de haven van Bercy vervoerd. Een service die ontwikkeld is met Haropa.

Het Zweedse merk heeft medio december dit multimodale thuisbezorgsysteem opgezet, dat rivierlogistiek en elektrische voertuigen combineert om de milieu-impact van leveringen te verminderen en de klanttevredenheid op dit gebied te vergroten. Ikea maakt gebruik van innovatieve mobiele kassatechnologie ontwikkeld door Box2Home, een dochteronderneming van Warning+. Dit zijn elektrische voertuigen die presteren wat nu "the last mile" wordt genoemd.

Het Zweedse merk zal dagelijks gemiddeld 455 bestellingen verwerken. Dit zijn 35 wissellaadbakken die via de Seine zijn vervoerd. Deze nieuwe dienst bespaart 300.000 vrachtwagenkilometers per jaar en vermijdt stadsopstoppingen bij het naderen van Parijs, terwijl de levertijd wordt gegarandeerd.

De rivierverbinding die sinds 14 december 2022 tussen de haven van Gennevilliers in Hauts-de-Seine en de haven van Paris Bercy wordt aangelegd, zal worden ingezet vanuit de haven van Limay, zeer dicht bij de magazijnen en het distributiecentrum voor klanten dat Ikea in deze haven heeft geïnstalleerd. stad Yvelines. De opening is aangekondigd voor het jaar 2026.

Bron: Paris Normandie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven