Fotoreportage Nederlandse en Belgische exposanten Heimtextil 2023

Ten opzichte van de vorige (zomer)editie was het qua weer een stuk minder aangenaam in Frankfurt am Main, maar de sfeer op de beurs was daarentegen vele malen zonniger. De organisatie beschrijft de algemene tendens als "een overweldigend positieve sfeer." Sommige deelnemers gebruikten zelfs termen als 'pre-corona-drukte'.

Van 10 t/m 13 januari trokken duizenden mensen van over de hele wereld naar de Messe Frankfurt. In vier dagen tijd trok de vakbeurs 44.000 bezoekers en 2.400 exposanten uit 129 verschillende landen. De top tien van exposerende landen waren China, India, Turkije, Pakistan, Italië, Duitsland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Groot-Brittannië. De belangrijkste bezoekerslanden waren Duitsland, Italië, Turkije, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Spanje, Pakistan, India en Griekenland.


Bekijk hier de gehele fotoreportage van Heimtextil 2023.

De redactie van Wonen360 was ook aanwezig tijdens het vierdaagse event voor de wereldwijde textielindustrie. Uit gesprekken en reacties van Nederlandse en Belgische exposanten blijkt dat voornamelijk de eerste twee dagen erg positief waren. Vaak werd er verteld dat voornamelijk de kwaliteit van de bezoekers goed was. Opvallend is dat uitgerekend de Duitsers in mindere mate aanwezig waren. Aangezien de meeste bedrijven deelnemen om kennis te maken met internationaal publiek, werd dit voor de meerderheid niet als vervelend ervaren."Heimtextil maakte een krachtige terugkeer in januari en zet de toon voor een succesvol beursjaar, met een uitstekende mate van internationalisering van 129 deelnemende landen", aldus Detlef Braun, lid van de raad van bestuur van Messe Frankfurt. De toonaangevende vakbeurs voor woon- en contracttextiel heeft in vergelijking met 2020 een stijging van de mate van internationalisering gerealiseerd - qua exposanten tot 94 procent en qua bezoekersaantal tot 82 procent.Inmiddels staat de volgende editie al weer op de planning. Heimtextil zal in 2024 terugkeren van 9 t/m 12 januari.

Bekijk hier de gehele fotoreportage van Heimtextil 2023.

Meer informatie:
Heimtextil
www.heimtextil.messefrankfurt.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven