'Een nieuwe manier van leren en ontwikkelen'

Unilin Group investeert 2,5 miljoen euro in eigen opleidingscentrum

De Unilin Groep heeft onlangs haar eigen opleidingscentrum The Dive geopend in Wielsbeke. Een investering van maar liefst 2,5 miljoen euro. Het centrum, dat lekker duiken betekent, richt zich op training, ontwikkeling en het ontdekken van nieuwe informatie en persoonlijke groei. 


Foto ter illustratie © Alexandersikov | Dreamstime.com 

The Dive: nieuwe manier van leren en ontwikkelen
The Dive is dus een fysiek gebouw, maar het is ook de naam van onze totaalvisie op persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding. Met The Dive tillen we onze wereld van leren en ontwikkelen naar een hoger niveau.

De naam The Dive bouwt op het idee van verdieping: duiken in info, exploreren, zich verdiepen, blijven evolueren. Met de komst van het fysieke opleidingscentrum bereiken we een nieuwe mijlpaal in onze opleidingsvisie. Het zal een beleving aanbieden voor medewerkers en potentiële medewerkers die nergens anders te vinden is. Daar zijn Talent Development Partners Lies Langedock en Sarah Van Marcke van overtuigd. Zij lichten een tipje van de sluier.

Op de website van Unilin werd vorig jaar al wat vragen gesteld over de geplande opening. 

Unilin Group organiseert al jaren interne opleidingen en biedt ook een uitgebreid aanbod aan externe opleidingen aan. Wat is er zo nieuw aan The Dive?
Sarah Van Marcke: “The Dive wordt meer dan een modern trainingscentrum voor onze bestaande en nieuwe medewerkers. Nieuw is het bezoekerscentrum dat mensen door middel van technologie wegwijs zal maken in de wereld van Unilin Group en alles wat wij te bieden hebben op het vlak van jobopportuniteiten. Hoe wij kijken naar leren en ontwikkelen, onze visie dat mensen hier niet alleen voor een job kiezen maar voor een hele loopbaan, komt met The Dive helemaal tot leven. Voor onze medewerkers komt er een webomgeving met dezelfde beleving, en we ontwikkelen ook een mobiele applicatie voor job- en campusbeurzen.”

Verandert The Dive iets aan het aanbod aan opleidingen?
Lies: “Nee, we bieden vandaag al een heel ruim opleidingsaanbod aan, vrij beschikbaar voor al onze medewerkers. Sommige trainingen organiseren we intern, andere organiseren we met externe partners. Met meer en meer e-learnings die het makkelijk maken om de opleiding te volgen op het moment dat je die nodig hebt.”

Sarah: “Het handige aan The Dive is dat het alles wat we de voorbije jaren aan leren en ontwikkelen hebben ontwikkeld, op een overzichtelijke manier samenbrengt. Ons aanbod is zeer divers en ruim, maar was door de jaren ook versnipperd geraakt waardoor het niet altijd even duidelijk was voor de medewerkers wat er allemaal bestaat. Laat staan voor potentiële medewerkers.”

Is het de bedoeling om dit concept door te trekken naar buitenlandse divisies?
Sarah: “Zeker en vast. Rekruteringsuitdagingen zijn in elk land anders, maar onze visie op leren en ontwikkelen willen we aan al onze medewerkers wereldwijd aanbieden. Afhankelijk van de lokale noden, krijgt The Dive een andere invulling.”

Lies: “In latere fase gaan we ook een webapplicatie maken van onze 3D belevingsmuur die in ons bezoekerscentrum staat. Op deze manier bereiken we alle internationale medewerkers die willen evolueren in hun loopbaan en meer willen weten over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Via deze webapplicatie gaan we hen meer inzicht geven in de wereld van Unilin Group: onze roots en groeiverhaal, producten en divisies wereldwijd.”

Eén ding is zeker: The Dive wordt een inspirerende plek. Voor iedereen bij Unilin Group, én voor mogelijke nieuwe collega’s!

Meer informatie;
Unilin - The Dive
www.unilin.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven