In gesprek met de oprichter, Albino Celato

De Castelli, een voortdurende mix van technologie en manuele vaardigheden

"Zich doelen stellen is het zout van het leven... een droom die is uitgekomen is het merk De Castelli. We zijn begonnen en zijn doorgegaan met intrinsiek verbonden te zijn met metaalkennis en metaalbewerking...", in gesprek met de oprichter, Albino Celato

Hoe wordt deze kennis van generatie op generatie doorgegeven?
Het vroegste bewijs van het bedrijf van mijn overgrootvader gaat terug tot het einde van de 19e eeuw en is een document dat de aankoop certificeert van een stuk grond in de buurt van het irrigatiekanaal dat werd gebruikt om energie te produceren door de kracht van het water te benutten.

Ik leefde en ademde het bedrijf van jongs af aan, het maakte integraal deel uit van de familie. Het was vanzelfsprekend dat het werk dat eerst door mijn vader vanaf de jaren 1970 werd gedaan, werd doorgegeven.

In de zomer, toen ik op de middelbare school zat, was het ding dat mijn vader me altijd vroeg - me dwong, eigenlijk - om minstens 20 dagen bij het bedrijf door te brengen om te zien of dat soort werk me zou interesseren. Een kans: Ik was betrokken bij enkele projecten en bij klein handwerk. Zo leerde ik met metaal te werken en de eigenschappen en mogelijkheden ervan te begrijpen. Het was uiterst nuttig en ik ben echt blij dat ik het gedaan heb.

Heb je het je eigen familie voorgesteld?
Ja, aan mijn beide kinderen. Ik ben Francesca gaan betrekken bij beurzen en afspraken met klanten, ook internationale, toen ze 18 was. Ze is altijd enthousiast geweest. Na het behalen van haar diploma bouwkundig/architectonisch ingenieur en twee loten werkervaring op het gebied van marketing en consultancy, kwam ze bij het bedrijf als hoofd van de showroom van De Castelli in Milaan, waar ze een referentiepunt werd voor klanten en ontwerpers bij de ontwikkeling van projecten op maat en de promotie van ons merk en onze knowhow. Alberto heeft de laatste twee zomers bij het bedrijf doorgebracht, vooral in de productie, waar hij deelnam aan een reorganisatieproject van een hele afdeling. Hij is onlangs afgestudeerd in Engineering Management en is gaan werken voor een grote internationale groep. Het is goed dat hij zijn eigen professionele weg inslaat, maar hij mist nooit familiebijeenkomsten wanneer bepaalde beslissingen worden besproken.

Ik geef door wat ik weet, wat ik niet weet zullen ze zelf moeten leren of uitzoeken.

Dus de familietraditie wordt voortgezet?
Ja, Francesca is al geïntegreerd en heeft nu volledige autonomie in haar rol. Naast het ontwerpadvies wordt zij ook betrokken bij de marketing en communicatie, waarvoor zij in de toekomst verantwoordelijk zal zijn. Als Albert bij het bureau komt, zal hij meer betrokken zijn bij de productie en planning. Ze hebben elk hun eigen specialisatie naargelang hun capaciteiten, vooruitzichten en ambities.

Lees verder: salonemilano.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven